Fostul lider UNPR Gabriel Oprea a anunţat vineri, pe Facebook, că va părăsi Uniunea şi va rămâne senator independent, urmând să se retragă cu totul din politică la finalul mandatului de parlamentar, decizia venind pe fondul "scenariilor ireale" că ar fi negociat fuziunea PNL-UNPR la Palatul Cotroceni.
"Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunţ că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR şi să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică", a scrie Oprea, referindu-se la informaţiile vehiculate zilele acestea de liderul PSD Liviu Dragnea, potrivit cărora el ar fi negociat cu preşedintele Klaus Iohannis o fuziune PNL-UNPR.
Fostul lider UNPR mai spune că va susţine în continuare proiectele ce ţin de securitatea naţională şi îl va susţine pe preşedintele României în tot ceea ce ţine de acest domeniu
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
"Pe foştii mei colegi, alături de care am fondat UNPR şi alături de care am luptat în aceşti 6 ani, îi voi păstra în suflet şi îi asigur că în mine vor avea întotdeauna un prieten. Le urez succes, indiferent de drumul pe care aleg să-l urmeze. Orice ar face şi în orice proiect politic s-ar implica, să nu uite că misiunea lor este să facă bine pentru România şi pentru români", încheie Gabriel Oprea.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că un senator, fost UNPR, actual PSD, i-a transmis că fostul preşedinte al UNPR, Gabriel Oprea, le-a spus parlamentarilor progresişti că a discutat inclusiv cu preşedintele Klaus Iohannis despre fuziunea PNL-UNPR şi a cerut ca Gabriel Oprea, Valeriu Steriu, actualul preşedinte al UNPR ori şeful statului ar trebui să lămurească acestă informaţie.
În 11 mai, procurorii DNA i-au trimit în judecată pe Gabriel Oprea şi pe foştii şefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zărnică, Nicolae Pavel şi Dănuţ Iacob. Senatorul Gabriel Oprea este judecat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, faptă pe care ar fi comis-o când era viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministru al Afacerilor Interne.
Într-un alt dosar, privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, procurorii anticorupţie l-au pus sub acuzare pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea pentru abuz în serviciu. Potrivit DNA, fostul demnitar a folosit coloana oficială de peste 1.600 de ori în perioada în care a fost ministru de Interne, de multe ori în scop personal.
În 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit în timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul căzând cu motocicleta într-o groapă.
La începutul lunii martie, Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de preşedinte al UNPR, la o zi după ce Senatul a dat undă verde cercetării sale în dosarul privind maşina de lux cumpărată de DIPI pentru protecţia demnitarilor şi folosită de el. Pe 26 martie, UNPR l-a desemnat pe Gabriel Oprea "preşedinte fondator" al formaţiunii.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.