Senatorul Gabriel Oprea a anunţat, pe Facebook, că a depus la Senat cererea către Călin Popescu Tăriceanu pentru reluarea votului asupra solicitării DNA de urmărire penală în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, afirmând că nu este intenţia sa de a "fugi de Justiţie", dar consideră că dosarul este o "răfuială" politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am depus astăzi cererea către Preşedintele Senatului. Nu a fost şi nu este intenţia mea să fug de Justiţie. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări şi răfuieli cu substrat politic", scrie Oprea.

El a postat pe Facebook şi o fotografie cu cererea semnată şi adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Partidul Naţional Liberal a anunţat joi că va solicita luni reluarea votului în Senat în cazul începerii urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social-democraţii nu se vor opune în cazul unei solicitări oficiale de reluare a votului în cazul lui Gabriel Oprea şi spune că principalii vinovaţi de actuala situaţie sunt cei care l-au "creat" ca lider politic şi l-au încurajat, respectiv fostul preşedinte Traian Băsescu şi "alte instituţii".

Biroul Permanent al Senatului va discuta în şedinţa de luni solicitarea PNL, urmând ca senatorii să solicite Comisiei juridice un punct de vedere cu privire la posibilitatea regulamentară a demersului.

Între timp, inclusiv Gabriel Oprea a scris pe Facebook că va cere reluarea votului şi nu vrea să se opună Justiţiei, afirmând că a "greşit" atunci când le-a cerut colegilor să voteze împotriva cererii DNA.

Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat joi, pentru News.ro, că votul asupra cererii procurorilor DNA în cazul lui Gabriel Oprea nu poate fi reluat pentru că nici Constituţia, nici Legea privind responsabilitatea ministerială ori Regulamentul Senatului nu prevăd acest lucru, singura ”opţiune firească” fiind demisia lui Oprea.

Senatorii au respins, luni, prin vot secret cu bile, cererea Procurorului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”împotriva” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.