Fundaţia Corneliu Coposu îi roagă pe prim-ministrul Florin Cîţu să-l repună în funcţie pe Octav Bjoza, demis din funcţia de subsecretar de stat, despre care afirmă că ”reprezintă suferinţa şi jertfa celor care au luptat împotriva terorii comunisto-bolşevice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Membrii Fundaţiei Corneliu Coposu adresează d-lui prim-ministru rugămintea de a reveni de indată asupra acestei nedrepte decizii, deoarece preşedintele A.F.D.P.R. reprezintă suferinţa şi jertfa celor care au luptat împotriva terorii comunisto-bolşevice şi nu putem lăsa ca memoria eroilor martiri ai neamului românesc sa fie batjocorită”, anunţă Fundaţia într-un comunicat.

Reprezentanţii fundaţiei remarcă faptul că informaţia privind demiterea lui Octav Bjoza a apărut, la o săptămână de la comemorarea zilei naţionale a foştilor deţinuţi politic anticomunişti.

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România Octav Bjoza a fost demis luni din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 - 1989. ”A pune în discuţie dimensiunile Holocaustului şi a încerca să pui pe umerii comunităţii evreieşti aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci şi un gest periculos pentru valorile democratice”,şi-a argumentat premierul Florin Cîţu decizia, referindu-se la un comunicat emis de asociaţia condusă de Bjoza referitor la Legea nr. 232/2020, care aduce unele reparaţii materiale copiilor foştilor deţinuţi politici, deportaţi, prizonieri şi la propunerea ca prevederile legii să nu se aplice ”persoanelor condamnate pentru infracţiuni contra umanităţii sau celor în cazul cărora s-a dovedit că au desfăşurat o activitate fascistă sau legionară în cadrul unei organizaţii sau mişcări de acest fel, precum şi copiilor acestora”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.