Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, anunţă că fratele său, Petre Niculescu, asistent medical la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, a fost infectat cu coronavirus. Ambasadorul precizează că îmbolnăvirea s-a produs chiar dacă fratele său a purtat echipament de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am mai scris aici despre fratele meu cel mic, asistent medical la Victor Babeş, aflat, alături de colegii săi, în prima linie a luptei cu pandemia. Mi-a spus însă azi că se numără printre cei diagnosticaţi cu Covid 19. A avut echipament corespunzător, s-a protejat conform normelor, a respectat toate regulile stricte din spital şi din afara lui. Dar, după cum ştim, virusul e foarte contagios”, a scris ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, pe Facebook.

Totodată, Luca Niculescu a declarat că fratele său, Petre Niculescu, este internat în salonul de care se ocupa până acum, se simte bine şi ”are o mare dorinţă: să se însănătoşească rapid, ca să îi îngrijească din nou pe pacienţii lui”. 

Ambasadorul Luca Niculescu afirmă că şi în Franţa sunt multe cadre medicale, medici, asistenţi, infirmiere, ”atinse de coronavirus”.

Vineri, 25 de cadre medicale de la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală erau infectate cu coronavirus, din prima serie de 200 de angajaţi ai unităţii care au fost deja testaţi. Aceştia - dintre care doi sunt medici primari, trei medici rezidenţi şi restul asistente şi infirmiere - sunt asimptomatici, fiind internaţi şi izolaţi în spital, în timp ce continuă testarea celorlalte cadre medicale.

În România au fost confirmate deja 3.613 cazuri de infectare cu coronavirus şi 146 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.