Fostul premier Victor Ponta a fost audiat vineri ca martor în dosarul în care fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, ca urmare a unei plângeri depuse de fostul deputat Sebastin Ghiţă, un apropiat al lui Ponta. Ponta a sosit la la puţin timp după ora 9:00, la Parchetul General, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, unde câteva ore mai târziu este aşteptată şi Kovesi. El a ieşit de la audieri după două ore şi jumătate, refuzând să dea detalii. Ponta a fost întâmpinat de un grup de protestatari acre i-au adresat de mai multe ori intrebarea: "Vă mai amintiţi de cazul Panait", referire la procurorul Cristian Panait, care s-a sinucis în aprilie 2002,la 29 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "Am fost chemat ca martor, am spus adevărul, mai departe ce este în dosar vă poate spune doamna procuror", a spus Ponta.

El a afirmat că nu are nicio legătură cu Nicolae Popa.

Întrebat dacă a văzut fotografiile cu Sebastian Ghiţă şi Laura Codruţa Kovesi, a spus: "Hai să fim serioşi, nu-mi arăta mie procurorul ce are în dosar".

"Tot ce m-a întrebat doamna procuror s-a consemnat (...)N-am voie să vă spun ce am declarat ca martor, dar veţi avea acces la dosar", a mai spus Ponta.

"Am fost citat ca martor, din fericire. Am fost citat joi. (...) Nu o să mint pentru nimeni, niciodată", a declarat el, la sosire.
Întrebat dacă este audiat în calitate de "victimă" a Laurei Codruţa Kovesi, a replicat: "Nu sunt deloc o victimă".
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Joi seară, Sebastian Ghiţă a confirmat că a fost audiat în cazul plângerii depuse împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi şi că a prezentat procurorilor toate probele pe care le deţine, inclusiv fotografia făcută acesteia la el în cramă. El precizat că va face publice fotografiile şi înregistrările video în care apare Kovesi după ce ancheta în acest caz se va finaliza. De asemenea, a spus că a indicat procurorilor 10 martori în sprijinul acuzaţiilor sale şi că le-a prezentat acestora şi nişte mailuri.

Tot joi seară, a făcut declaraţii cu privire la Kovesi şi fostul ministru al Turismului. Elena Udrea, care a afirmat că "începe să vină vremea normalităţii", urându-i acesteia " Bun venit în "clubul penalilor". Udrea a susţinut că ea şi familia sa, dar şi alţi politicieni şi oameni de afaceri, i-au oferit fostei şefe DNA cadou bijuterii şi poşete, a căror valoare depăşea 200 de euro, ceea ce înseamnă că fosta şefă DNA ar fi fost obligată să le declare.

Şi Laura Codruţa Kovesi este aşteptată vineri la Secţia de investigare a infracţiunilor comise de magistraţi. Ea a anunţat miercuri seară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Laura Codruţa Kovesi a remarcat faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.