Fostul premier Mihai Tudose, membru Pro România, afirmă, în mesajul de Ziua Europei, referindu-se la fptul gă guvernanţii reproşează UE că nu respectă România, că rRespectul se câştigă, nu se cere prin scandaluri şi prin reprezentanţi analfabeţi şi incompetenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În această zi aniversară vă propun să ne punem întrebarea: ce face sau ar trebui să facă România pentru UE? Ce face UE pentru România ştim - libera circulaţie în spaţiul european, acces la fonduri nerambursabile etc. Dar, ce face România pentru UE? Cu nişte guvernanţi care în ultimul timp acuză UE că nu tratează România aşa cum ar merita, că UE nu ne respectă... Păi, respectul se câştigă, nu se cere prin scandaluri şi prin reprezentanţi analfabeţi şi incompetenţi! Românii care muncesc în UE şi sunt serioşi sunt respectaţi şi apreciaţi pentru comportamentul lor!", afirmă Mihai Tudose.

El spune că România este parte a UE şi că este un nonsens ca reprezentanţii noştri să fie împotriva unui organism din care ţara face parte din dorinţa expresă a poporului român.

"Pe termen lung, această atitudine ne va costa ca ţară, nu vom mai conta în deciziile de la nivel european, care ne afectează în mod direct. De aceea este important să producem o schimbare: prin alegerile europarlamentare să trimitem Români Competenţi să ne reprezinte, să fim parte respectată în decizia europeană! Să nu ne fie ruşine cu cei care ne conduc şi ne reprezintă! Legătura României cu UE nu poate fi redusă la accesul la banii europeni, nu ar trebui să fie un scop în sine! Legătura României cu UE este mult mai complexă şi ar trebui să fie definită prin obiective strategice naţionale, iar accesul la banii europeni să reprezinte un rezultat. De aceea avem nevoie de Români Competenţi care să ne reprezinte în UE!", susţine fostul premier.

Tudose afirmă că România deţine un potenţial remarcabil de dezvoltare, iar statutul de stat membru al UE este elementul care poate fructifica acest potenţial.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.