Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei în Executivul tehnocrat, ironizează desemnarea de către PNL a Alinei Gorghiu pentru portofoliul Justiţiei. „E o propunere raţională în acest sprint direct cu capul în zid. Adică e o propunere ca sa fim siguri ca ne spargem capul definitiv”, scrie Raluca Prună, adăugând că nu are aşteptări de la Gorghiu în fruntea acestui minister şi amintind de iniţiativele acesteia prin care condamnaţi pentru corupţie sau pentru viol care nu e în grup ar fi urmat să execute pedepsele la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Îi urez succes Alinei Gorghiu ca ministru al justiţiei. E o propunere raţională în acest sprint direct cu capul în zid. Adică e o propunere ca să fim siguri ca ne spargem capul definitiv. Pe conţinut, nu am nicio aşteptare de la Gorghiu ca ministru al justiţiei. Singurul lucru legat de preocupările pe justiţie ale doamnei Gorghiu de care îmi amintesc era propunerea de a executa acasă condamnări la puşcărie pentru pedepse de până la 7 ani - adică pentru tâlharii, furturi calificate, violuri care nu sunt in grup, diverse forme de trafic, corupţie. Cam atât  pot eu cita din calitatea de ales  jurist al doamnei”, scrie Raluca Prună despre Alina Gorghiu. 
Fosta deţinătoare a portofoliului Justiţiei critică şi activitatea politică a Alinei Gorghiu care, parlamentar de Timiş fiind, nu a avut nicio poziţie publică faţă de problemele municipiului Timişoara privind furnizarea de agent termic. Prună spune că, în schimb, Gorghiu a fost ocupată să scrie „ode” lui Florin Cîţu.
 
„Este de mai multe legislaturi aleasă în Circumscripţia Timiş, nefiind din Timiş, şi singura legătură fiind probabil că e simplu sa candidezi în Circumscripţia în care ştii sigur că vei fi ales. În aceastaă calitate aşteptam o poziţie publică faţă de situaţia din Timişoara. Un apel la Cîţu sa aloce bani din fondul de rezervă pentru a debloca parţial măcar situaţia. O poziţie publică faţă de cetăţenii Timişoarei care au votat-o senator. Nimic. Singurele postări sunt ode pentru Cîţu, de înţeles căci iată, merge acum la Justiţie, şi un mesaj entuziast despre PNRR şi cum vin 3.7 miliarde de euro ca şi când ar fi avut vreo contribuţie la PNRR. Vin banii dacă faceţi şi câteva reforme şi vestea proastă e că, dacă vin, e mai greu sa îi furaţi”, adaugă Raluca Prună. 
Fostul ministru mai susţine că va urmări „cu entuziasm şi sinceră curiozitate profesională” audierea Alinei Gorghiu în Parlament, programată pentru săptămâna viitoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.