Florin Jianu, care a demisionat din funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, după şedinţa în care a fost aprobată OUG de modificare a codurilor penale, a declarat marţi că nu crede că vreunul din miniştrii cabinetului Grindeanu ştia de respectiva OUG 13, în şedinţa de Guvern în care s-a aprobat, în condiţiile în care actele au fost aduse la finalul şedinţei de Guvern. Întrebat dacă Guvernul Grindeanu ar putea să recâştige încrederea manifestanţilor, după ce a abrogat OUG 13 şi după demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, Jianu a răspuns că în momentul în care Guvern a pierdut credibilitatea şi deja are o pecete, este "aproape imposibil" să îşi mai revină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu cred că în momentul în care ai pierdut ca şi Guvern credibilitatea şi deja ai o pecte, e aproape imposibil să mai revii. Altă întrebare!”, a spus Jianu, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul CNIPMMR, al cărui preşedinte a fost înainte de mandatul de ministru.

În ceea ce priveşte actualele proteste care durează de două săptămâni, soluţia ”este în mâna altora, nu a mea, mi-am spus clar punctul de vedere”, a menţionat Jianu.

”Ceea ce consider etic, ca şi importanţă profesională, eu am făcut deja pasul. Deşi nu ar fi trebuit să îl fac eu, ar fi trebuit să îl facă altcineva în acel moment, ministrul Justiţiei în acel moment (Florin Iordache, n.r.). Un Guvern şi acţiunile Guvernului se bazează pe percepţie publică şi pe credibilitate. Şi în momentul în care pierzi credibilitatea, cred că orice alt lucru ai face în continuare va fi umbrit de lucrurile care ţi-au pus pecetea”, a afirmat Jianu.

Fostul ministru a dezvăluit unele detalii despre desfăşurarea şedinţei de Guvern.

”Aţi văzut că s-a desecretizat întreaga şedinţă de Guvern. Ceea ce vreau să spun întregii opinii publice sunt următoarele lucruri: 1. În şedinţa de Guvern nu se votează, nu ai posibilitatea să te opui unui act normativ. Singurii implicaţi într-un act normativ sunt: iniţiatorul, avizatorii şi primul ministru, care îşi asumă acel act. Al doilea lucru: Eu cred că niciunul dintre miniştri prezenţi în şedinţa de Guvern nu ştia despre acele acte care au fost aduse la sfârşitul şedinţei de Guvern”, a precizat Jianu.

Fostul ministru susţine că, într-o şedinţă de Guvern, un ministru are posibilitatea de a interveni pe un act normativ numai dacă materialele ”au fost trimise cu câteva zile înainte, au fost prezentate în şedinţele pregătitoare de Guvern, iar aparatul tău tehnic, respectiv departamentul juridic, poate să formuleze un punct de vedere".

”În momentul în care ţi-a prezentat un teanc de documente pus pe masă, e imposibil pentru cineva să poată să aibă o reacţie”, a menţionat Jianu.

Acesta a subliniat că vorbeşte constant cu foştii săi colegi de Cabinet. ”Eu sprijin în continuare acţiunile din Guvern privind mediul de afaceri. Şi o să  sprijin necondiţionat”, a menţionat Jianu.

Mandatul lui Florin Jianu în Guvernul Grindeanu a fost de numai 27 de zile.

Jianu a declarat vineri pentru News.ro că se va întoarce în afaceri. ”Mă întorc în antreprenoriat. O să îmi deschid o firmă în curând, un start-up. Pregătesc un proiect educaţional”, a declarat Florin Jianu.

De alfel, fostul ministru va participa marţi, 14 februarie, la un eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), al cărui preşedinte a fost înainte a fi numit ministru în Guvernul Grindeanu.

La eveniment, Jianu îşi va prezenta raportul de activitate în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Florin Jianu a anunţat pe Facebook, în 2 februarie, că demisionează din Guvern. "Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!", a scris atunci ministrul, adăugând: "România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!".

Florin Jianu a făcut parte şi din Guvernul Ponta, ocupând poziţia de ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada martie-decembrie 2014, iar din aprilie anul trecut şi până în ianuarie anul acesta a fost preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.