Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean, care a candidat pe locul al doilea pe lista PSD Dâmboviţa, a obţinut un nou mandat de senator în urma redistribuirii. Acesta este al patrulea mandat parlamentar obţinut de Corlăţean, care este vizat de o anchetă DNA cu privire la votul din diaspora de la alegerile prezidenţiale din 2014.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actualul senator de Bucureşti Titus Corlăţean a obţinut un nou mandat de parlamentar în urma redistribuitii, Corlăţean a candidat la alegerile de duminică pe poziţia a doua pe lista pentru Senat a PSD Dâmboviţa, el fiind precedat de către liderul filialei judeţene, Adrian Ţuţuianu.

Potrivit unor surse politice, PSD Dâmboviţa ar fi avut nevoie de câteva sute de voturi în plus pentru ca Titus Corlăţean să obţină mandatul fără a aştepta redistribuirea.

Mandatul obţinut de Corlăţean este al patrulea în Parlamentul României. El a mai fost deputat între 2004 şi 2007, apoi senator în legislaturile 2008 - 2012 şi 2012 - 216. Între 2007 şi 2008 Titus Corlăţean a fost europarlamentar.

Din mai până în august 2012, Titus Corlăţean a deţinut funcţia de ministru al Justiţiei, iar din august 2012 până în noiembrie 2014 a fost ministrul Afacerilor Externe, funcţie din care a demisionat între cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale, după ce la unele dintre secţiile de votare din ţări europene s-au format cozi foate mari, românii din diaspora fiind nemuţumiţi că nu au putut vota din cauza organizării defectuoase.

Ulterior, DNA a deschis o anchetă privind votul din diaspora de la alegerile prezidenţiale din 2014. Iniţial, Titus Corlăţean a fost citat ca martor în acest dosar în faţa procurorilor, iar anul acesta DNA a cerut Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlăţean, pentru fapte de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcţia de ministru de Externe, cererea fiind  respinsă de către pleanul Senatului în 21 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.