Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a afirmat că o speţă precum numirea lui Bogdan Licu la CCR ar putea ajunge şi la CEDO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E un moment trist pentru societatea românească. Am ajuns la un apogeu al degradării morale. A copiat cu siguranţă în momentul în care şi-a făcut teza de doctorat, iar lucrul acesta este vizibil. Am depus la dosar şi fragmentele pe care le-a copiat cu neruşinare. Este un moment în care nu putem sta cu mâinile în sân şi atacul la CCR este un pas pe care l-am făcut. Din punctul meu de vedere, cu astfel de speţă poţi să ajungi şi la CEDO, dacă cineva sesizează, cineva care are dreptul să sesizeze, după epuizarea căilor interne. Nu poţi lăsa lucrurile aşa şi la CEDO au mai fost speţe de acest gen referitoare la numiri făcute cu nerespectarea criteriilor legale”, a afirmat deputatul USR Stelian Ion, joi la RFI. 

Camera Deputaţilor a adoptat, în plenul de marţi, numirea prim-adjunctul procurorului general Bogdan Licu, propus de PSD, în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în locul lui Valer Dorneanu. USR a anunţat că va sesizat CCR cu privire la numirea lui Licu. Tot marţi, Senatul a votat-o pe senatoarea PNL Laura Iuliana Scântei ca judecător al CCR, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.