Fostul ministru al Apărării Naţionale, generalul în rezervă Corneliu Dobriţoiu, s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), fondat de Dan Voiculescu. Dobriţoiu se alătură foştilor miniştri Teodor Meleşcanu şi Graţiela Gavrilescu şi fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe, Cătălin Harnagea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Corneliu Dobriţoiu, va conduce Departamentul de Apărare şi Ordine Publică din cadrul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), a transmis formaţiunea politică printr-un comunicat de presă dat publicităţii duminică.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Dobriţoiu a fost ministru al Apărării în anul 2012, iar în prezent este general în rezervă.
 
Înainte de trecerea sa în rezervă, în anul 2006, Corneliu Dobriţoiu avea gradul de general-locotenent cu trei stele. Înainte de a fi numit ministru, el a mai deţinut funcţia de secretar de stat în MApN şi ofiţer de Stat Major la Direcţia Cooperare şi Securitate Regională din cadrul Statului Major Militar Internaţional, Cartierul General NATO. Dobriţoiu a avut de asemenea un mandat de senator din partea PNL în legislatura 2012 – 2016.
Dobriţoiu a fost condamnat definitiv în 2016, la un an de închisoare cu suspendare şi la plata a 15.846 de lei despăgubiri civile către MApN, în dosarul "Case pentru generali" privind cumpărarea unor locuinţe de serviciu în baza unor declaraţii false. 
 
„România are nevoie acum mai mult ca oricând de oameni cu viziune, de patrioţi, de oameni care să ia deciziile cele mai bune pentru ţara lor şi pentru români. Proiectele politice şi dorinţa reală de construi m-au determinat să mă alătur PPU (social-liberal). Am credinţa şi convingerea că împreună vom reuşi să ducem la bun-sfârşit multe dintre aceste proiecte”, a declarat Corneliu Dobriţoiu, conform documentului citat.
 
Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este condus de avocatul Daniel Ionaşcu, din poziţia de preşedinte executiv. În afară de Meleşcanu, Dobriţoiu va fi coleg de partid cu europarlamentarul Maria Grapini,cu fostul şef al SIE Cătălin Harnagea dar şi cu fostul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.