Fostul deputat Ştefan Stoica a fost ales, joi seară, preşedinte al PNL Dolj. El şi-a pierdut mandatul de parlamentar în octombrie 2014 după ce instanţa supremă a decis că acesta s-a aflat în incompatibilitate, în condiţiile în care, în 2009, a fost concomitent consilier judeţean şi director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La alegerea noului Birou Politic Judeţean al PNL Dolj şi a preşedintelui organizaţiei au participat liderul interimar al formaţiunii politice, Raluca Turcan, secertarul PNL Cristian Buşoi, dar şi Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban.

Raluca Turcan le-a spus celor aproximativ 500 membri ai partidului aflaţi în sala de spectacole a Casei Studenţilor din Craiova că organizaţia “va da primarul Craiovei”, criticând activitatea ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, fostul edil al oraşului.

“Păşind în această încăpere am avut un sentiment foarte bun, am simţit că vin în mijlocul unei organizaţii care va da primarul Craiovei. Pentru că merită Craiova, cetăţenii care aşteaptă un trai mai bun şi mai multă onestitate. (...) Aici, un fost primar care cu nonşalanţă şi o sfidare greu de imaginat a prezentat în faţa a milioane de români o promisiune că în sectorul public va exista o lege unică a salarizarii. Aceasta femeie, venind de aici şi primind votul unora de bună-credinţă a venit şi a spus că această lege va fi aplicabilă de la 1 iulie. Este o minciună. N-o vor face, o vor îngropa în Parlament, dau deja din stânga în dreapta, mută răspunsurile de la un minister la altul pentru că sunt într-o degringoladă. Proiectul pe care l-au prezentat Parlamentului prevede ca acele majorări de salarii să se facă între 2020 şi 2022”, a spus Raluca Turcan.

Şi Cătălin Predoiu a criticat activitatea Olguţei Vasilescu, spunând ”dificutăţile în care va intra PSD se datorează unor minciuni electorale sfruntate, purtate pe aici şi de către vestita doamnă primar Olguţa Vasilescu, ajunsă ministru, datorită unui program de guvernare neresponsabil”.

La rândul său, Ludovic Orban a spus că ”PSD nu este departe de compromitere”.

”În trei luni au împrumutat 4,5 miliarde de euro, încasările la buget sunt cu 1,4 miliarde mai mici. Ei au promis în campanie că dau cu o mână şi de fapt se pregătesc să ia cu două mâini. Nu-mi aduc aminte ca în programul lor de guvernare să fi pomenit de impozitul pe gospodărie. Ei vor acum să se apuce şi în fiecare gospodărie să numere probabil găinile, butucii de viţă, pomii, vacile, porcii. Dumnezeu ştie ce au în cap! Se pregătesc altele care nu sunt pomenite, dar care sunt în laboratoarele lor. Vor să introducă impozitul pe moştenire, vor să atace cota unică de impozitare şi să treacă la impozitarea progresivă”, a declarat Orban. 

Pentru funcţia de preşedinte al PNL Dolj au candidat Ştefan Bucur Stoica, David Lupu şi Marin Stoian, unul dintre ei renunţând cu puţin timp înainte de vot.

În urma votului, Ştefan Bucur Stoica a fost desemnat liderul organizaţiei PNL Dolj.

“Noi astăzi la Craiova semnăm certificatul de naştere al noului PNL, un partid puternic, cu o echipă formată din foşti membri ai PDL şi foşti membri ai PNL, dar care de astăzi sunt mândri membri ai un PNL cu rădăcini istorice, un PNL care a făcut foarte multe lucruri bune pentru România. Noi am fost emblematic în ceea ce priveşte fuziune, din păcate, la nivel naţional am asistat la un proces de fuziune foarte lung, de peste trei ani”, a declarat Ştefan Stoica.

Noul preşedinte al PNL Dolj a fost declarat incompatibil de ANI, în decembrie 2011, după ce a deţinut simultan funcţia de consilier judeţean şi pe cea de director al Direcţiei Regionale de Poduri Craiova. Trei ani mai târziu, timp în care Stoica a fost ales deputat, el a pierdut mandatul de parlamentar după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză reprezentanţilor ANI iar plenul Camerei Deputaţilor a luat act de hotărârea instanţei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.