Fostul candidat la Preşedinţie Ramona Ioana Bruynseels propune înfiinţarea unui Comitet Naţional format din personalităţi din domeniile de interes, din reprezentanţi ai companiilor, ai partidelor politice, ai sindicatelor şi din personalităţi ale societăţii civile, care să identifice măsuri pentru repornirea economiei, pentru reformarea sistemului sanitar şi a celui de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din dorinţa de a reda încrederea populaţiei, de a încuraja unitatea, solidaritatea şi implicarea cetăţenilor şi de a crea spaţiul necesar Guvernului României pentru a se concentra pe managementul perioadei de criză pe care o parcurgem, vă propun formarea unui Comitet Naţional compus din cele mai competente personaliăţi ale României în domeniile de maxim interes (educaţie, medical, economic, financiar, ştiinţific), reprezentanţi ai companiilor din domenii strategice şi ai companiilor mici, mijlocii şi mari din România, personalităţi politice reprezentative pentru partidele politice din România, reprezentanţi ai sindicatelor, personalităţi ale societăţii civile”, afirmă Ramona Ioana Bruynseels în propunerea adresată preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban.

Acest Comitet va avea ca principale atribuţii identificarea măsurilor de urmat şi elaborarea unui plan concret pentru: reîntoarcerea oamenilor la muncă, crearea de locuri de muncă; repornirea economiei, creşterea productivităţii şi a competitivităţii economiei româneşti; încurajarea producţiei în România; încurajarea exporturilor; dezvoltarea agriculturii în România; dezvoltarea Economiei verzi.

Alte propuneri vor trebui să vizeze reformarea sistemului sanitar pentru a avea un sistem de sănătate funcţional şi aliniat standardelor europene: reformarea sistemului de învăţământ din România; propunerea de măsuri legislative cu impact economic şi social în sensul celor de mai sus; propunerea unei strategii naţionale de redresare şi relansare bazată pe domenii strategice şi ale viitorului pentru România, pe digitalizare şi instituţii ale statului puternice; alinierea măsurilor propuse la nivel naţional cu măsurile propuse de organismele UE în cadrul planului de redresare la care se lucrează la nivelul UE.

”Comitetul Naţional ar putea lucra îndeaproape cu Preşedintele tării şi cu Prim-Ministrul României, respectiv membrii Guvernului României, pe domenii, sub formă de voluntariat acolo unde este posibil acest lucru, având o organizare clară şi riguroasă, cu deadline-uri şi raportări ierarhice şi publice subsecvente. Totodată, Comitetul Naţional va fi la dispoziţia Preşedintelui şi Guvernului României pentru a oferi soluţii atunci când acestea sunt necesare pentru gestionarea perioadei de criză pe care o parcurgem. Sper că această propunere va răspunde dorinţei Dvs. de a veni cu un plan concret de relansare economică”, conchide fostul candidat la Preşedinţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.