Fosta şefă AEP Ana Maria Pătru, chemată la audieri la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009, a explicat, într-o scrisoare, că nu a dat curs invitaţiei pentru că fiul ei este "deprimat" de pe vremea când DNA a reţinut-o pentru fapte de corupţie şi a "implorat-o" plângând să nu meargă la Parlament, pentru a nu fi iar "luată".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să vă asigur de tot respectul pentru demersul dumneavoastră şi autoritatea Parlamentului, instituţie fundamentală a oricărei democraţii şi a oricărui stat de drept. Aprecierea mea este dublu motivată şi de faptul că plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor m-a votat în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente în 2012 şi, din această postură, am colaborat foarte bine. Decizia mea este una îndelung cântărită şi are la bază exclusiv raţiuni de ordin personal. Din respect pentru dumneavoastră şi pentru instituţia Parlamentului aş vrea să vi le împărtăşesc", scrie Ana Maria Pătru în scrisoarea adresată comisiei.

Ea aminteşte reţinerea ei de către DNA din decembrie 2016.

"În fatidica zi a reţinerii, copilul meu m-a implorat cu lacrimi în ochi să vin seara acasă la el. Ştiind că nu am comis niciodată vreo ilegalitate cât timp m-am aflat în fruntea AEP, l-am asigurat că mă voi întoarce repede. Numai că Purgatoriul reprezentat de drumul spre libertate (...) a durat extrem de mult: mai bine de trei luni, fără respectarea drepturilor fundamentale", spune fosta şefă AEP.

Pătru susţine că familia ei a suferit, iar băiatul ei a intrat "într-o stare de depresie extrem de accentuată" din care încă nu şi-a revenit pe deplin, iar decizia de a nu veni la Parlament a fost luată ca urmare a rugăminţii fiului ei.

"Atunci când a auzit că sunt chemată la comisia pe care o reprezentanţi, din nou cu lacrimi în ochi, copilul mi-a cerut să nu merg, pentru că «nu vreau să fiu luată din nou» şi că, fără mine, nu poate trăi. (...) Înainte de toate, sunt mamă şi îmi iubesc băiatul mai mult decât orice altceva pe Pământ", a explicat ea.

La alegerile din 2009, Ana Maria Pătru era vicepreşedinte al AEP.

Fostul preşedinte al AEP Octavian Opriş a declarat săptămâna trecută, în cadrul audierii din comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că Ana Maria Pătru, vicepreşedinte al instituţiei la vremea respectivă, avea „o afinitate” pentru PDL şi Traian Băsescu, în biroul acesteia existând chiar şi un portret cu fostul preşedinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.