Senatoarea USR Florina Presadă a anunţat că membrii comisiei pentru administraţie nu s-au mai întrunit în şedinţa în care trebuia acordat avizul pentru respingerea cererii de reexaminare a şefului statului privind proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor generale şi nu Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„PSD se ţine de pesedisme până în ultimul moment! Şedinţa Comisiei de Administraţie din Senat în care s-a respins cererea de reexaminare a Preşedintelui pe marginea legii Ciolacu /Tăriceanu/ Cseke care spune că data alegerilor parlamentare se stabileşte prin lege organică (L464/2020) nu a avut loc”, a scris Florina Presadă marţi pe Facebook. 
 
Ea a mai explicat că preşedintele Comisiei pentru administraţie a Senatului, senatorul PSD Florin Cârciumaru i-a sunat membrii forului de specialitate ca să îi întrebe cum votează pentru a avea avizul pe proiectul de lege ca acesta să poată merge la raport în Comisia juridică, chiar dacă şedinţa Comisiei de administraţie era programată la ora 14.00, iar cea la juridică la ora 10.30. 
 
„Am primit convocare aseară la şedinţă pentru azi la 14h00 dar nu şi link de conectare la şedinţă. Am aflat, sunând la Comisie, că domnul Cârciumaru (PSD), preşedintele comisiei, a sunat membrii pe rând dimineaţă pentru a-i întreba cum votează, din dorinţa de a da avizul de la Administraţie înainte de raportul Comisiei Juridice, care avea şedinţă la 10h30. Practic, această şedinţă nu a avut loc. Ei vor merge mai departe la plen cu legea pentru că vor să respingă cererea de reexaminare cât mai repede, noi ne vom opune. Iubeşte România cu ochii deschişi”, a concluzionat Presadă. 

Comisia juridică a Senatului a adoptat marţi raport de admitere şi a respins cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis la proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor legislative şi nu Guvernul. Iniţiativa legislativă urmează să fie votată într-un plen de către Senat, în calitate de prim for sesizat. Conform hotărârii Executivului, alegerile generale au loc pe 6 decembrie. 

Proiectul este pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Senatului, care începe la ora 14.00. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.