Ministrul economiei, Florin Spătaru, a primit, luni, vizita oficială a ministrului afacerilor externe al Republicii Islamice Pakistan, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi, ocazie care a prilejuit discuţii despre dezvoltarea schimburilor comerciale şi a cooperării economice dintre cele două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost onorat şi impresionat de deschiderea Excelenţei Sale în abordarea subiectelor de interes pentru ambele state. Mi-am exprimat încrederea, ca ministru al economiei şi reprezentant al statului român, în ceea ce priveşte viitorul relaţiilor bilaterale în domeniul economic. România consideră a fi esenţială întărirea relaţiilor diplomatice, economice şi comerciale, mai ales că la acest moment comerţul bilateral nu reflectă pe deplin potenţialul celor două ţări. În acest context suntem gata să lucrăm împreună pentru creşterea schimburilor comerciale, în context bilateral", a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei, potrivit unui comunicat oficial. 

Pentru sporirea relaţiilor economice bilaterale, demnitarul român a primit invitaţia de a vizita R.I. Pakistan, în cadru oficial, în perioada următoare. În plus, ministrul afacerilor externe al R.I Pakistan şi-a exprimat deschiderea ca această vizită să fie totodată şi un prilej de interacţiune directă între oameni de business din cele două state.

La finalul întâlnirii, în prezenţa celor doi oficiali, reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, respectiv cel al Asociaţiei Camerelor de Comerţ şi Industrie ale R.I. Pakistan au semnat acordul de cooperare ce prevede un schimb de burse între Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB) şi Universitatea din Islamabad.

Ministrul de externe al Republicii Islamice Pakistan, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi a fost primit şi de premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.