Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL) a anunţat, joi, după şedinţa plenului Parlamentului în care a fost îndepărtat cu scandal de la tribună, că va depune plângere penală "pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliţia toxică USR-AUR". El a adăugat că solicită demisia preşedintelui Senatului, Anca Dragu, "pentru ca a încurajat actele de huliganism".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Voi depune plângere penală pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliţia toxică USR-AUR, care în timpul şedinţei plenului reunit, m-au blocat prin forţă, huliganism, injurii şi agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituţional!", a arătat Florin Roman, joi, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că, potrivit regulamentului, şedinţele plenului reunit sunt conduse alternativ, de preşedinţii Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de joi, de la ora 16.00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, i-au fost încredinţare atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Roman, ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de "preşedinta (încă) a Senatului, Anca Dragu".

"Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a şi fost înmânat desfăşurătorul de şedinţa! Solicit demisia preşedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Şi pentru ca a comis un nou abuz constituţional! Noua alianţa toxică USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Romanii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!", a conchis el.

Şedinţa celor două camere ale Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a început cu scandal. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind determinat să plece de la tribună de parlamentarii AUR.. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu. A fost anunţată prezenţa a 269 de parlamentari. Propunerea lui Ionuţ Moşteanu (USR PLUS) de a include pe ordinea de zi calendarul moţiunii nu a trecut. George Simion (AUR) a cerut convocarea unei şedinţe comune pentru dezbaterea şi votul moţiunii marţi, de la ora 16.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.