Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, spune că PNL a livrat cea mai importantă promisiune din campania electorală şi anume eliminarea pensiilor speciale, fiind nevoie de 60 de zile ca acest proiect să ajungă la votul final. În cazul în care această lege va fi declarată neconstituţională, Roman spune că Guvernul îşi va asuma răspunderea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Roman a declarat marţi, că prin eliminarea pensiilor speciale Guvernul poate găsi resursele financiare pentru plata alocaţilor de la 1 august.

“Astăzi Partidul Naţional Liberal a livrat cea mai importantă promisiune din perioada campaniei electoralr, când am spus românilor că vom susţin şi vom duce la punct final un proiect de lege în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale. Nu au fost 30 de zile aşa cum ne-am fi dorit şi cum am spus prin reprezentanţii noştri de mai multe ori, a fost nevoie de 60 de zile pentru ca acest proiect să ajungă la votul final şi astăză cred că PNL a demonstrat prin tăierea pensiilor speciale putem găsim, inclusiv acele resurse financiare pentru plata măcar a unei părţi din ceea ce înseamnă impactul bugetar pe alocaţii pentru rectificarea de la 1 august astfel încât la 1 august aceste alocaţii să fie puse în plată”, a afirmat Roman.

El a explicat că acest vot nu a fost împotriva cuiva, ci a fost un vot de echitate.

“Votul de astăzi nu a fost un vot împotriva cuiva, a fost un vot de echitate pentru cei care contribuie la sistemul public de pensii, practic aşa cum ştiţi pe proiectul Partidului Naţional Liberal sunt eliminate pensiile magistraţilor, ale procurorilor, personalului auxiliar şi grefierilor, pentru parlamentari şi funcţionari parlamentari, pentru Corpul Diplomatic, pentru cei de la Curtea de Conturi, pentru personalul aeronautic şi au rămas în varianta noastră doar acele pensii de serviciu pentru militari”, a explicat deputatul PNL.

Întrebat dacă legea va fi declarată neconstituţională, PNL va decide o plafonare a acestor pensii, Florin Roman a spus: “Din punctul nostru de vedere plafonarea nu stă în picioare. Plafonarea este neconstituţională atâta timp cât plafonez doar pentru anumite categorii. (…) În cazul în care se vor constata că sunt lucruri care sunt neconstituţionale, sunt convins că guvernul liberal îşi va asuma răspunderea şi vom avea o asumare a răspunderii şi prin urmare aceste pensii speciale vor dispărea oricum oricât s-ar supăra unii şi alţii”, a mai transmis Florin Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.