Vicepreşedintele PNL Florin Roman precizează că, potrivit răspunsului pe care l-a primit la o interpelare, numai în primele 9 luni ale acestui an, Guvernul a îndatorat România cu 9,8 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimii doi ani, guvernul de stânga PSD-ALDE a împrumutat România cu 20 de miliarde de euro şi pe fiecare român cu 1006 euro. Numai în primele 9 luni ale acestui an, Dragnea a îndatorat România cu 9,8 miliarde de euro. Este răspunsul oficial al guvernului Dancilă la o interpelare pe care am adresat-o Ministerului de Finanţe”, precizează vicepreşedintele PNL.

 

El menţionează că toate aceste împrumuturi, care împovărează generaţiile viitoare, sunt contractate într-o perioadă în care România are creştere economică şi în care nici un proiect de mare infrastructură nu este pornit.

 

”Practic, lunar, guvernul de stânga PSD-ALDE se împrumută cu circa 1 miliard de euro pentru a plăti pensii şi salalarii, în condiţiile în care investiţiile au scăzut la un nivel istoric. La acestea mai adăugă încă 1 miliard de lei pe lună se duc pentru dobânzile pe care le generează datoria publică. Românii trebuie să ştie că plata salariilor unor categorii de bugetari, a pensiilor se face pe seama unor împrumuturi extrem de împovărătoare care vor fi plătite de noi toţi. Până azi, plătim un “credit” de 1.006 euro, fiecare român, de care nu ne-a întrebat nimeni, dacă îl vrem sau nu”, mai precizează Florin Roman într-un comunicat.

 

”Pentru ca fiecare român să înţeleagă unde ne duce Dragnea, fac precizarea ca în perioada crizei economice, guvernul Boc a contractat cel mai mare credit din istoria României: 12,95 miliarde de euro, bani care au intrat în vistieria BNR şi la care nu s-a umblat. Atunci România înregistra o scădere economică uriaşă, de minus 8%. PNL îi solicită lui Liviu Dragnea sa pună capăt acestei situaţii inacceptabile şi sa nu mai pună biruri pentru români, fără să-i întrebe”, subliniază vicepreşedintele PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.