Deputatul PNL Florin Roman a afirmat că în mandatul de ministru de Finanţe, Florin Cîţu a încercat să reducă salariile la CEC şi la EximBank, însă a fost blocat de acest sistem pe care încerca să îl modifice. Acesta a remintit că, încă din luna iunie 2019, a depus o propunere legislativă pentru diminuarea numărului de membri din consiliile de administraţie şi din consiliile de supraveghere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În mandatul de ministru al Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a încercat să reducă salariile atât la CEC, cât şi la EximBank, fiind însă blocat de acest sistem pe care încerca să-l modifice. Astfel, aduc în prim-plan problematica numărului mare de persoane aflate în diverse consilii de administraţie. Mi se pare sfidător ceea ce se întâmplă... şi nu vorbim despre salariile din aceste instituţii, care sunt ameţitoare”, a scris Florin Roman joi pe Facebook. 

Liberalul a adăugat că pe lângă indemnizaţii uriaşe, persoanele desemnate în consiliile de administraţie şi cele de supraveghere „generează o povară financiară care nu se justifică”.

„Reamintesc faptul că, încă din luna iunie 2019, am depus o propunere legislativă pentru diminuarea numărului de membri din consiliile de administraţie şi din consiliile de supraveghere. Pe lângă indemnizaţiile enorme, persoanele desemnate în asemenea poziţii generează o povară financiară care nu se justifică. Este de notorietate cum personaje politice, unele fără experienţă profesională, ocupă concomitent mai multe mandate în aceste consilii, deşi nu îşi pot exercita prerogativele în mod optim”, a completat deputatul PNL. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.