Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Florin Roman a ieşit, marţi, într-o declaraţie la Parlament, unde a afirmat că PNL va prelua interimatul la şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban, existând, în opinia sa, un precedent în 2017, când, după demisia lui Valeriu Zgonea, PSD l-a impus interimar pe Florin Iordache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

” În cazul în care demisia anunţată de preşedintele Camerei Deputaţilor produce efecte începând de mâine, ne aflăm în situaţia din 2017 când domnul Zgonea şi-a înaintat demisia şi practic, a fost stabilit un preşedinte interimar al Camerei, din partea grupului parlamentar care l-a susţinut, în speţă domnul Iordache, care a asigurat interimatul până la alegerea noului preşedinte”, a spus Roman.

El a explicat că în acea speţă din 2017, Marian Neacşu l-a propus interimar pe Florin Iordache, din partea grupului PSD.

Întrebat ce se întâmplă dacă PNL nu reuşeşte să strângă miercuri o majoritate în Biroul Permanent al Camerei pentru postul de preşedinte interimar, Florin Roman a spus că este convins că se va ajunge la votarea unui interimar, pentru că este vorba despre o perioadă de câteva zile până la votul din plen.

Roman a mai spus că decizia finală privind propunerea cu care va veni PNL pentru şefia Camerei se va lua în Biroul Permanent al PNL din această seară.

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat că miercuri îşi va depune demisia din funcţie, aşa cum a anunţat înainte de Congresul PNL. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.