Deputatul PSD Florin Iordache spune că, dacă i s-ar cere să descrie textul moţiunii de cenzură într-un singur cuvânt, termenul folosit ar fi ipocrizie, acuzând opoziţia că ceartă guvernul că emite prea multe ordonanţe de urgenţă, dar preşedintele României blochează toate iniţiativele legislative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Dacă mi s-ar cere să descriu într-un singur cuvânt textul moţiunii de cenzură, cred că termenul pe care l-aş folosi este cel de ipocrizie. Acuzaţi modul în care a fost organizat votul în diaspora, dar nu v-am auzit pe niciunul dintre dumneavoastră înainte de alegeri să cereţi Guvernului să organizeze mai multe secţii sau să prelungească durata votării. Nu a protestat nimeni dintre dumneavoastră atunci când Ministerul de Externe a trimis un comunicat în care se spunea că a înfiinţat în diaspora 441 secţii de votare, mai mult decât dublu faţă de precedentele alegeri europarlamentare”, a afirmat Iordache, în discursul de la dezbaterea moţiunii de cenzură.
 
El a spus că o altă dovadă de ipocrizie este faptul că opoziţia acuză guvernul că nu a anticipat corect prezenţa la vot, când toată lumea a spus că a fost una peste aşteptări.
 
"La fel de ipocrit este să acuzi guvernul că nu a anticipat corect prezenţa la vot, despre care tot voi spuneaţi că a fost peste aşteptările tuturor. Păi dacă a fost peste aşteptările tuturor, de ce este vinovat guvernul că nu s-a aşteptat la aşa ceva? Este multă ipocrizie să mimaţi grija faţă de românii din diaspora deşi aţi profitat din plin de organizarea referendumului în aceeaşi zi cu europarlamentarele, afectând astfel durata şi procesul de votare. Dacă eraţi oneşti şi dacă v-ar fi preocupat cu adevărat dreptul de vot al românilor în străinătate atunci ar fi trebuit să cereţi preşedintelui să nu afecteze procentul de votare prin organizarea referendumului în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare. Dar nu aţi făcut acelaşi lucru pentru că aţi dorit la aceste alegeri să se vorbească despre justiţie şi nu despre Europa”, a mai declarat Florin Iordache.
 
Deputatul a mai spus că este ipocrizie şi invocarea în cadrul moţiunii de cenzură a Comisiei de la Veneţia care critică reforma Justiţiei, dar în acelaşi timp opoziţia nu a ţinut cont de recomandarea Comisiei ca referendumul să nu fie organizat în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare. 
 
Iordache consideră că tot ipocrizie se numeşte şi faptul că un guvern este certat că emite prea multe ordonanţe de urgenţă, în condiţiile în care preşedintele a blocat toate iniţiativele parlamentare. 
 
"Stimaţi parlamentari ai opoziţiei, cât de multă ipocrizie poate fi în a certa un guvern că emite prea multe ordonanţe, în condiţiile în care preşedintele a blocat toate iniţiativele parlamentare necesare actului de guvernare. Chiar voi v-aţi făcut un obicei de a contesta aproape tot ce adoptă majoritatea, dar tot voi veniţi şi vă plângeţi că Guvernul emite prea multe ordonanţe. Asta nu înseamnă ipocrizie?”, a mai spus deputatul. 
 
Florin Iordache a declarat că reprezentanţii opoziţiei vorbesc despre principii şi valori europene, dar s-au ferit să condamne protocoalele secrete. 
 
"Vorbiţi despre principii şi valori europene dar nu luaţi în seamă încălcările grave ale unor drepturi fundamentele garantate în Uniunea Europeană. Invocaţi independenţa justiţiei când atacaţi PSD, dar vă feriţi să condamnaţi oficial protocoalele secrete, făcându-vă că nu înţelegeţi cât de grav a fost încălcată independenţa Justiţiei prin aceste acte”, a mai afirmat Iordache în discursul său.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.