Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat că Rusia trebuie pedepsită aspru, prin sancţiuni economice, pentru a nu mai avea forţă să atace şi o altă ţară. Cîţu este de părere că Rusia era pregătită pentru un război de lungă durată, dar că nu luase în calcul că Uniunea Europeană şi NATO vor fi unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu a declarat la Digi24, joi seară, că Rusia trebuie oprită să atace alte ţări.
 
”Sancţiunile împotriva Rusiei sunt un element foarte important ca să ne asigurăm că pe viitor Rusia nu are capacitatea de a ataca o altă ţară, din nou. E adevărat că pentru noi va fi  un disconfort pe termen scurt. S-ar putea să avem  preţuri mai mari la un anumit produs, dar dacă ne uităm la imaginea de ansamblu şi să vedem ce putem câştiga în timp, câştigăm această securitate a faptului că Rusia nu va mai avea forţa să atace din nou”, a declarat Florin Cîţu.
 
Preşedintele Senatului propune oprirea comerţului cu Rusia.
 
”Acest lucru se poate face doar prin sancţiuni economice. Dacă Rusia câştigă 600 milioane de euro pe zi din tranzacţii cu Europa (...) poate să reconstruiască. S-a văzut ce poate face după 1998, 2014. Îşi reconstruieşte armata, îşi ţine rezervele pentru că Rusia clar a programat acest lucru. Avea datorie publică de 16% din PIB, era pregătită pentru un război de lungă durată, doar că nu luase în calcul că Europa, NATO vor fi unite şi imediat au venit sancţiuni importante, dar ele trebuie să urmeze. Cred că oprirea comerţului cu Rusia, total, sută la sută poate să oprească”, a declarat Florin Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.