Premierul Florin Cîţu a declarat, joi seară, că ţinta nu era de 5 milioane de persoane vaccinate, ”ţinta era să scăpăm de pandemie”. Întrebat despre criticile PSD referitoare la campania de vaccinare, Cîţu a afirmat că nu a văzut liderii social-democraţi să se implice în campania de vaccinare. ”Ar trebui, domnule Ciolacu, să mergeţi şi să susţineţi şi dumneavoastră această campanie de vaccinare”, a transmis premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu a fost întrebat, joi seară, despre ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate până la  iunie şi a afirmat: ”Ţinta nu era de 5 milioane de persoane vaccinate, ţinta era să scăpăm de pandemie. Este o estimare pe care am făcut-o cu toţii că atâta avem nevoie să depăşim această etapă. Ne-am vaccinat mai rapid şi se pare că am depăşit mai repede . Ăsta este scopul campaniei de vaccinare, de a  depăşi pandemia”.

Premierul a afirmat că nu am ajuns la imunizarea de masă, dar vom ajunge.

”De aceea facem paşi. Aceşti paşi nu sunt totali, nu relaxăm dintr-o dată totul. Facem etape de relaxare şi vedem cum reacţionează şi societatea, cum reacţionează şi pandemia în interiorul acestor condiţii pe care le avem. Şi pentru turiştii care vin din străinătate am relaxat condiţiile pentru că turismul  din România are nevoie de turişti din străinătate şi am  relaxat şi aceste condiţii. De la 1 iunie primim persoanele care vin din zona verde fără test, fără nimic”, a mai declarat Cîţu.

Acesta a adăugat că ”pentru a avea imunitate colectivă, nu trebuie să fie 10 milioane de persoane vaccinate”.

”Poate să fie 6 milioane de persoane vaccinate şi alte 4 milioane  poate că au trecut prin boală, nu ştim exact care este  combinaţia. Dar ce ştim sigur este că în momentul în care vedem că avem o scădere zilnică a numărului de persoane infectate, numărul de persoane de la ATI scade, numărul de persoane internate în spital, toate scand în fiecare zi, după aceea se consolidează, asta înseamnă că mergem în direcţia corectă şi este normal să luăm aceşti paşi. Vom vedea succesul campaniei de vaccinare când vom vedea că nu mai avem o creştere a numărului  de persoane infectate. Acela e succesul”, a mai declarat premierul.

Acesta a prcizat că în oraşele mari şi municipiile reşedinţă de judeţ avem o rată de vaccinare peste 40 la sută, aproape de 50 la sută.

”Acolo era şi riscul cel mai mare de infectare, nu în zona  ruuală unde oamenii nu stau foarte aproape unii de aţii în fiecare zi, nu se mişcă, nu sunt în grupuri mari. În zonele în care aveam risc mare, vaccinarea s-a făcut. Acum mergem în zona rurală şi acolo o să fie pasul următor”, a precizat şeful Guvernului.

Întrebat despre criticile pe care PSD le aduce campaniei de vacinare, Florin Cîţu a afirmat: ”Campania merge în mediul rural şi am vorbit cu prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, primari. Şi aici aş vrea să  fac un apel la toţi primarii, nu doar primarii PNL, pentru că şi primarii PSD trebuie să se implice în această campanie, nu doar să stea pe margine şi să critice campania de vaccinare. Eu până acum nu am văzut un lider al PSD care să meargă într-un centru de vaccinare, să promoveze campania de vaccinare. Eu nu  am văzut. I-am văzut tot timpul criticând campania de vaccinare, criticând cifre, dar nu i-am văzut să meargă într-un centru de vaccinare şi să spună veniţi să vă vaccinaţi. Această campanie de vaccinare este a tuturor românilor. Dacă vrem să avem succes, nu se poate ca jumătate dintre primarii din România, care sunt ai PSD, să nu participe la această campanie de vaccinare, să stea doar pe margine”.

Premierul a avut un mesaj şi pentru Marcel Ciolacu: ”Eu nu am văzut niciunul dintre liderii opoziţiei, unii sunt chiar împotrivă, avem în opoziţie chiar în Parlament oameni care sunt împotriva campaniei de vaccinare, dar liderul celui mai mare partid de opoziţie din Parlament, nu, pentru că eu nu l-am văzut, să meargă să facă campanie de vaccinare. Este momentul, şi asta e provocarea pentru clasa politică din România, cu toţii trebuie să facem campanie de vaccinare şi ar trebui, domnule Ciolacu, să mergeţi şi să susţineţi şi dumneavoastră această campanie de vaccinare”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.