Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, referitor la scenariile de evoluţie a pandemiei anunţate de INSP, că acestea trebuie corelate cu realitatea. ”Aceste scenarii se fac de câteva luni de zile şi realitatea a fost de fiecare dată mai bună decât scenariile”, afirmă Cîţu, precizând că tulpina britanică este ”oarecum sub control”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu a fost întrebat, joi, despre scenarile de evoluţie a pandemiei anunţate de INSP şi a afirmat: ”Ar fi bine să ne uităm şi la ce înseană realitatea versus scenarii, pentru că aceste scenarii se fac de câteva luni de zile, şi realitatea a fost de fiecare dată mai bună decât scenariile”.

Premierul consideră că, deocamdată, noua tulpină de coronavirus nu  produs în România efectele devastatoare din Amrea Britanie, situaţia fiind ”oarecum sub control”.

”Deocamdată în România vedem că tulpina britanică este oarecum sub control, nu vedem efectele devastatoare”, a mai declarat Cîţu.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă o creştere constantă a numărului de cazuri în perioada următoare şi se au în vedere trei scenarii, cel mai rău dintre ele anunţând o creştere cu 4% pe zi a cazurilor, ajungându-se la 8.900 de îmbolnăviri zilnic, în 20 martie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.