Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, vineri, la Parlament, că a avut o discuţie cu preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii liberali, din zonele de graniţă cu Ucraina, şi le-a spus că trebuie să fie pregătiţi, să ofere toate condiţiile refugiaţilor care vin în România. El a precizat că autorităţile locale pot asigura cu fonduri aceste cheltuieli şi apoi să fie decontate de către Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Interne pregăteşte documentaţia, sunt pregătiţi. (..) Ministrul Lucian Bode va veni cu detalii dar România este pregătită”, a spus preşedintele PNL.

Florin Cîţu a spus că a avut o discuţie şi în interiorul partidului. ”Noi la graniţă avem şi preşedinţi de CJ, şi în Maramureş şi în Suceava, avem şi primari, am discutat şi le-am spus că trebuie să fie pregătiţi, să ofere toate condiţiile celor care vin în România, să îi cazeze, să le ofere toate condiţiile pentru ca aceştia să nu sufere. Este un moment dificil, cei care sunt în PNL, primarii noştri de la graniţă, preşedinţii de CJ, deja de ieri au luat măsuri şi sunt pregătiţi.

Liderul PNL a mai spus că a avut o discuţie şi cu Gheorghe Flutur, la Suceava. ”Este pregătit, ştiu că în dimineaţa aceasta se întâlnea cu primarii din zonă”, a arătat el.

Despre tabere de refugiaţi, Cîţu a arătat că nu ştie dacă vor fi tabere. ”Deocamdată folosesc resursele pe care le au, sunt pensiuni, tot ce e nevoie, dacă numărul este mai mare. În acelaţi timp, nu trebuie sa se oprească acolo, putem să îi aducem mai jos”, a spus Florin Cîţu, el arătând că a discutat cu preşedinţii de CJ liberali pentru a identifica zonele unde aceşti refugiaţi din Ucraina pot fi transportaţi.

Despre costurile cu aceşti refugiaţi, Florin Cîţu a afirmat că o variantă este, ca în perioada pandemiei, să fie suportate de autorităţile locale şi apoi decontate de la Guvern. ”Asta este ceea ce văd eu cel mai simplu, în acest moment”, a afirmat el, precizând că nu are o evaluare privind costurile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.