Preşedintele PNL Florin Cîţu a răspuns, miercuri, acuzaţiilor aduse de PSD guvernărilor liberale, care, potrivit social-democraţilor, ar fi dus la criza din energie, prin liberalizarea pieţei. ”E ciudat să fii într-o coaliţie şi cineva să te acuze de aşa ceva. Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou”, a spus preşedintele PNL, precizând că nu sunt tensiuni în coaliţie, dar guvernarea este un lucru complicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PSD a fost întrebat cum comentează acuzaţiile aduse de PSD liberalilor pentru modul în care, prin liberalizarea pieţei energiei, au creat o criză, Cîţu a spus: ”Eu nu am auzit aşa ceva. E ciudat să fii într-o coaliţie şi cineva să te acuze de aşa ceva. Eu cred că dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou”

”Guvernarea este întotdeauna un lucru complicat, pe noi ne interesează ca orice soluţie să fie în interesul românilor. PNL este la guvernare şi va milita pentru interesul românilor şi pentru stabilitate şi soluţii”, a mai spus Florin Cîţu. 

PSD a transmis, miercuri, într-un comunicat oficial, că  ”afirmaţiile tuturor corifeilor de dreapta din guvernările 2020-2021, potrivit cărora liberalizarea va scădea preţurile de vânzare sau că liberalizarea va scădea facturile românilor s-au dovedit simple lozinci, bune doar de postat pe Facebook”, şi că, ”în viaţa reală, vedem că liberalizarea la gaze începută în iulie 2020 a adus românilor preţuri aproape duble”.

”Tot ceea ce au reuşit artizanii liberalizării total nepregătite a fost să ducă România în cea mai mare criză energetică de după 1989! Ei poartă răspunderea uriaşă a exploziei facturilor în plină iarnă. Ei sunt cei vinovaţi de producerea unor situaţii aberante, deoarece au oferit unor companii posibilitatea de specula în voie, la preţuri care converg întotdeauna spre valoarea maximă a pieţei. Adică exact invers decât au promis românilor! PSD le cere acestor lideri politici să-şi recunoască greşelile şi să susţină, măcar în ceasul al 12-lea, revenirea la un sistem reglementat. Este unica măsură ce garantează românilor şi companiilor locale şansa de a trăi fără povara unor facturi energetice prohibitive!”, mai spune PSD în comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.