Fostul preşedinte PNL Florin Cîţu a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre varianta Nicolae Ciucă prezidenţiabil al PNL că din funcţia de preşedinte al partidului, automat este presupus ca un candidat la prezidenţiale. ”Eu, ca membru al PNL, vă spun că nu m-a convins, dar are timp până atunci”, a mai arătat Cîţu, precizând că va fi complicat să vadă oameni care susţin guvernarea cu PSD, să vină după aceea în campanie să spună că sunt împotriva PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă premierul PNL este prezidenţiabilul PNL, la alegerile din 2024, Florin Cîţu a răspuns: ”Binenţeles, din funcţia de preşedinte al PNL, automat este presupus ca un candidat la prezidenţiale. Eu, ca membru al PNL, vă spun că nu m-a convins, dar are timp până atunci, pentru că politic mai este (..) Dacă rămâne preşedinte al PNL şi va fi votat de PNL, va fi susţinut. Mai are de convins”. 

El a admis că în acest moment nu există o variantă pentru alegerile prezidenţiale. 

”Nici nu văd pe cineva care să vrea, există o listă pe care o tot auzim, sunt oameni care sunt buni şi fac treabă foarte bine acolo, acasă, dar cred că funcţia de preşedinte al României implică şi altcineva şi cine vrea să preia această funcţie, cred că trebuie să arate”, a precizat el.

Potrivit lui Florin Cîţu, ”va fi complicat să vadă oameni care susţin guvernarea cu PSD, să vină după aceea în campanie să spună că sunt împotriva PSD”.

”Toţi cei pe care i-aţi menţionat susţin astăzi guvernarea cu PSD-ul. Va fi complicat să cred că cineva care astăzi spune că este ok ce face PSD cu PNL la guvernare, să spună apoi, a, nu este bine. Românii sunt inteligenţi (..) Va fi o criză în faţa electoratului, dacă vei candida împotriva PSD trebuie să vină cineva credibil contra PSD şi cum eşti credibil împotriva PSD dacă trei ani de zile ai stat aproape de ei”, a mai spus Cîţu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.