Premierul Florin Cîţu a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii în care apreciază efortul depus de medici şi personalul medical pentru combaterea pandemiei. ”Efortul de a pune capăt pandemiei este unul comun, concertat”, a transmis premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Marcăm astăzi Ziua Mondială a Sănătăţii, consacrată conştientizării unor probleme de sănătate publică prioritare la nivel global în viziunea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Tematica aleasă pentru anul acesta pune accent pe accesul echitabil la servicii de sănătate, obiectiv foarte important mai ales în contextul pandemiei prin care trecem din cauza unui virus care nu ţine cont de nivelul de dezvoltare economică. Acces echitabil presupune existenţa unui sistem sanitar funcţional, la standardele prezentului, dar şi solidaritate şi responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi, cetăţeni şi reprezentanţi ai autorităţilor, deopotrivă. De cealaltă parte, medicii şi întreg personalul sanitar sunt adevăraţii eroi ai acestei perioade şi le mulţumim pentru tot efortul pe care-l depun în slujba sănătăţii şi a vieţii”, a transmis, miercuri, premierul Florin Câţu.

Potrivit acestuia, ”efortul de a pune capăt pandemiei este unul comun, concertat”.

”O singură acţiune, un singur om sau o singură ţară nu sunt de ajuns să învingă noul coronavirus. România este atât parte a efortului, cât şi printre beneficiarii solidarităţii europene, prin vaccinurile anti-COVID-19 pe care le-am primit şi vom continua să le primim în lunile următoare. Este însă nevoie de noi toţi ca să câştigăm această luptă, să facem tot ce ţine de fiecare pentru a ne proteja de virus, pentru a-i proteja şi pe ceilalţi. Suferinţa celor care s-au îmbolnăvit, vieţile curmate de virus, dar şi costurile economice şi sociale de până acum ale pandemiei sunt argumente suficiente pentru a reflecta asupra soluţiilor pe care le avem la îndemână pentru a ieşi cât mai curând posibil din această criză sanitară”, a mai transmis premierul.

Acesta consider importantăsolidaritatea pentru a reduce presiunea pe sistemul medical.

”Revenind la tema din acest an a Zilei Mondiale a Sănătăţii, accesul echitabil la servicii de sănătate, consider important să ne mobilizăm pentru a reduce presiunea pe care o pun infectările cu noul coronavirus asupra sistemului sanitar, oferindu-le şi pacienţilor non-COVID-19 şansa la sănătate”, a încheiat premierul.

În 7 aprilie se marchează Ziua Mondială a Sănătăţii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.