Premierul interimar Florin Cîţu a fost prezent, vineri, la la evenimentul „Topul Naţional al firmelor private din România”, unde le-a mulţumit antreprenorilor pentru rezilienţa din această perioadă a crizei sanitare şi le-a garantat că partidul nu va abdica de la principii. ”Am vrut să facem din statul român un partener onest şi de încredere pentru mediul de afaceri”, a spus liderul PNL, precizând că nu a dorit să mai închidă economia, după experienţa din 2020, din perioada pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu a afirmat că, de când a preluat Ministerul Finanţelor, în urmă cu doi ani, să implementeze câteva măsuri şi să se ţină de ele. ”Am vrut să facem din statul român un partener onest şi de încredere pentru mediul de afaceri”, a spus el, arătând că ceea ce au făcut a fost să nu crească taxele, şi s-a ţinut de cuvânt. Preşedintele PNL le-a transmis reprezentanţilor IMM-urilor că, indiferent în ce formulă de guvernare vor merge, partidu nu va abdica de la principii şi va plăti facturile la timp, va fi un partener onesc şi transparent al mediului de afaceri şi nu va mări taxele. Cîţu i-a felicitat pe antreprenori pentru rezilienţă, şi arătat că în 2020, când a trebuit să închidă economia, nu găsea soluţii însă au reuşit împreună să treacă peste acea perioadă. ”Acel şoc mi-a arătat clar că economia României poate să facă faţă şi mi-am dat seama că dacă am repeta acea experienţă ar însemna un cost mult prea mare pentru toţi. De aceea am spus că vom face orice pentru a nu închide România”, a mai afirmat Cîţu, precizând că astăzi România este ţara cu cele mai rapide reveniri ale economiei din Uniunea Europeană, cu deficit în scădere şi venituri mai mari la buget. El a arătat că, având resurse mai mari la buget, Guvernul poate veni cu măsuri pentru românii afectaţi de criza energetică. ”Putem să venim şi cu măsuri în sprijinul IMM-urilor, pentru a nu fi afectate de creşterea preţurilor la energie şi la gaze”, a spus Florin Cîţu, arătând că toate acestea pot fi făcute pentru că ”am avut o economie performantă anul acesta”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.