Florin Cîţu a afirmat că Marcel Ciolacu, din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, şantajează Guvernul şi ameninţă Executivul că îl „mătură” dacă nu dublează alocaţiile pentru copii. Ministrul de Finanţe a precizat că socialiştii au un tupeu fără margini, când îndeamnă ca Guvernul să nu respecte Constituţia şi aminteşte că Legea fundamentală prevede că „nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare” şi spune că legea trecută prin Parlament privind mărirea alocaţiilor pentru copii nu are sursă de finanţare specificată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Marcel Ciolacu, acum din întâmplare în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, şantajează public Guvernul României! Din funcţia de preşedinte al CD, Marcel Ciolacu, cere guvernului să nu respecte Constituţia României. Cât tupeu. Câtă ipocrizie. Întârzie voit legea care salvează vieţi în Romania sub pretextul că încalcă drepturi fundamentale ale românilor iar în acelaşi timp santajeaza în cel mai mizerabil mod guvernul României. Tupeul socialiştilor este fară margini. Ameninţă public - ori dublaţi alocaţiile ori vă «mătur». Şantaj pe faţă. Credeţi că preşedintele CCR va ieşi public să-i spună că împinge guvernul la neresepctarea Constituţiei? Niciodată. «misery loves company»”, a scris Florin Cîţu miercuri pe Facebook.
 
Senatorul PNL aminteşte ce prevede Constituţia.
 
„Constituţia României este foarte clară când vine vorba de bugetul public. Art. 138 – Bugetul public naţional «(5) Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare»”, arată Cîţu.
 
Ministrul de Finanţe a adăugat că PSD trebuie să îşi asume public că a trecut prin Parlament o lege neconstituţională şi să îşi ceară scuze românilor că i-au minţit.
 
„Legea trecuta prin Parlament, cu votul lui Ciolacu, nu are stabilită sursa de finanţare. Punct. Nu mai exista discuţii aici. Socialiştii trebuie să-şi asume public că au votat o lege neconstituţională şi să le ceara scuze românilor penntru că i-au minţit. Rămâne o singura întrebare: care este pedeapsa pentru cel care şantajează public Guvernul României?”, a conchis Cîţu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban, după ce CCR a respins obiecţia de neconstituţionalitate a Guvernului privind amânarea dublării alocaţiilor.

„Nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea”, a afirmat liderul social-democraţilor, care precizează că că, dacă la 1 august alocaţiile nu vor fi dublate, PSD va depune moţiunea de cenzură.

Curtea Constituţională a respins miercuri sesizarea Guvernului privind legea care anula decizia de amânare a dublării alocaţiilor pentru copii, astfel că această măsură ar urma să intre în vigoare la 1 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.