Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul va avea vineri şedinţă pentru a aproba proiectul bugetului de stat pentru 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În această şedinţă de Guvern a fost aprobată OUG privind unele măsuri fiscale, e vorba de o OUG de care aveam nevoie pentru a putea aproba legea bugetului. Ea va fi publicată în Monitorul Oficial şi apoi mâine vom avea şedinţa de Guvern în care vom aproba bugetul pentru 2021”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului. 

El a adăugat că „s-ar putea la Ministerul Dezvoltării să fie alocată o sumă mai mare, la CNI şi CNDR. Deficitul bugetar rămâne la 7,16% cu aceeaşi parametrii de cheltuieli şi venituri”.

„Consiliul Fiscal a spus că e un buget credibil şi poate să fie atins deficitul propus în acest an”, a completat premierul.

Proiect de ordonanţă de urgenţă adoptat de către Executiv prevede că, începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie este majorată cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică.

De asemenea, „studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum şi pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.