Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat luni, despre anunţul liderului PSD Marcel Ciolacu că susţine în continuare introducerea impozitului progresiv, şi că se vor anunţa noi măsuri sociale, până la 1 iunie, că el, ca membru al PNL, nu susţine taxe noi şi redimensionarea sistemului de taxare, iar conducerea PNL va veni în Biroul Executiv cu o astfel de soluţie, pentru un vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu vă spun acum ca simplu membru al PNL că noi nu susţinem, şi avem şi în programul de guvernare, nu susţinem taxe noi, redimensionarea sistemului de taxare. PNL a venit cu soluţii în 2020 şi 2021 care au crescut gradul de colectare, sunt doi ani record”, a spus preşedintele Senatului. 

Florin Cîţu a precizat că ”ar fi culmea acum să venim acum să venim să introducem taxe, pentru că asta ar însemna mai puţini bani la buget”. 

”Binenţeles, conducerea PNL va veni, dacă se va ajunge acolo, va veni în BEx şi va supune la vot o astfel de soluţie. Eu, ca membru al PNL, nu susţin această soluţie”, a mai precizat el. 

Despre majorarea pensiilor, anul acesta, Florin Cîţu a răspuns: ”Perfect, dacă există resurse. Toate se fac într-un cadru fiscal care deja este aprobat, cu un deficit de 5,8% din PIB, dacă sunt resurse, orice măsură poate să aibă loc. Aici Ministerul de Finanţe trebuie să spună dacă sunt resurse sau nu”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.