Premierul Florin Cîţu afirmă că nu este o coincidenţă că în România rata infectărilor cu COVID-19 este în scădere, semnificativ, în timp ce se observă şi o creştere a ratei de vaccinare. "Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră", susţine el. Cîţu afirmă că dacă va fi nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin, acest lucru va fi făcut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Venim după un week-end foarte bun privind campania de vaccinare. Maratonul vaccinării de la Bucureşti, cu rezultate fantastice. Avem peste 20.000 de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată dorinţa românilor de a reveni cât mai curând la normalitate", a declarat, luni, Florin Cîţu.

El a menţionat că românii au înţeles că doar prin vaccinare se poate reveni la normalitate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Nu există nicio coincidenţă că avem o rată a infecărilor în scădere, semnificativ, în acelaşi timp în care vedem şi o creştere a ratei de vaccinare. Ele merg mână în mână. Este nu doar o corelaţie, este şi o relaţie de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere", a susţinut premierul.

El a reiterat că este posibil ca până la 1 iunie să fie 5 milioane de persoane vaccinate în România.

"Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând", a subliniat Cîţu.

El a arătat că, în opinia sa, persoanele care s-au vaccinat ar trebui să îşi reia viaţa normală. 

"Dacă e nevoie de a treia doză, vom face acest lucru. Avem doze contractate, am luat în calcul vaccinarea şi pentru anul viitor", a spus Cîţu.

Cîţu a fost întrebat despre creşterea numărului de paturi la Terapie Intensivă.
 
"Îmi menţin intenţia de a avea un număr de paturi la ATI mare. Acum mă concentrez pe ceea ce vine după pandemie. Pandemia va trece şi trebuie să ne gândim cum accelerăm creştera ecomică. Soluţia este un PNRR de succes, să atragem cei 29 miliarde şi putem consolida şi accentua creşterea economică", a explicat el.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.