Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă că aatele prezentate de Eurostat confirmă că rata inflaţiei a scăzut în guvernarea liberală şi anunţă că va mai scădea. ”La fel au scăzut şi dobânzile pentru credite şi vor mai scădea”, afirmă ministrul Cîţu, susţinând că ”PSD minte”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eurostat CONFIRMĂ - PSD MINTE! Eurostat distruge propagnda mizerabilă pe care o face PSD în aceste zile referitor la rata inflaţiei. În guvernarea socialistă, de trista amintre, 2017-2019, România a deţinut în fiecare an primul loc în topul ruşinii şi al sărăcirii populaţiei- cea mai mare rata a inflaţiei din UE. Rata inflaţiei a scăzut în guvernarea liberală şi vă mai scădea. La fel au scăzut şi dobânzile pentru credite şi vor mai scădea”, a scris, vineri, pe Facebook, Florin Cîţu.

Ministrul afirmă că sunt implementate ”politici economice pentru toţi românii”.

”O rată a inflaţiei mai mică şi dobânzi mai mici pentru credite sunt efectele acestor măsuri. Cel mai important TOŢI românii beneficiază de inflaţie mai mică şi dobânzi mai mici la credite. Da, din păcate, Ciolacu, Tariceanu şi Ponta beneficiază şi ei de dobânzi la credite mai mici şi inflaţie mică. Totuşi, eu propun că românii să-i taxeze pe cei trei, şi pe trompetele lor, pentru bunuri şi servicii EXACT preţurile pe care aceştia le tot aruncă în spaţiul public. De ce să-i dezamăgim? Dacă ei spun că au explodat preţurile atunci să plătească ei acele preţuri”, a mai scris Cîţu.

Ministrul de Finanţe prezintă un grafic care arată că, în 2018, rata inflaţiei, în iunie, era de 4,7%, în 2019 era de 3,9%, iar în iunie 2020 a fost de 2,2%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.