Florin Cîţu a afirmat, înaintea întâlnirii de miercuri cu reprezentanţii USR, în vederea formării unei majorităţi parlamentare care să susţină Guvernul, că după calculele sale acest Executiv are şanse să treacă în Legislativ. Premierul interimar a mai spus că a avut discuţii şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi că va vorbi şi cu cei de la PSD, după această întrevedere cu USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Negociem cu toate forţele democratice din Parlamentul României. Acum ne vedem cu colegii de la USR şi vedem după discuţii cum mergem mai departe. Megem acolo şi discutăm principii, vedem ce au de spus şi colegii noştri. Este clar un pas important făcut din partea noastră. Sunt câteva lucruri de la care nu abdicăm. În primul rând, avem un program de guvernare foarte important. PNRR este deja negociat. Toate principiile liberale sunt deja pe masă. Restul discutăm”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri la sediul PNL din Modrogan.

Întrebat dacă va accepta membri în Guvern de la USR, pe care în trecut i-a demis, Florin Citu a răspuns: „Mergem să discutăm şi după aceea vedem concluziile, după ce discutăm. Putem să vorbim aceste lucruri după ce vom vorbi cu colegii de la USR”.

Chestionat dacă va avea şanse să treacă Guvernul în Parlament, din punct de vedere matematic, premierul interimar a replicat: „Da, dar eu aş vrea să calculez matematic şi veţi vedea că avem cel puţin voturile necesare pentru a trece acest Guvern, de aceea mergem să discutăm cu colegii noştri”.

Liderul PNL a adăugat că vor fi discuţii şi cu social-democraţii, însă partidul nu abdică de la nişte obiective deja stabilite.

„Aşa cum am spus, bineînţeles discutăm şi cu ei, dar cu acelaşi mandat. Avem obiective clare în programul de guvernare de la care nu abdicăm. Am negociat cu Comisia Europeană reforme de la care nu abdicăm. Nu vom permite nicio formă de populism care să arunce îmn aer stabilitatea financiară a României. Avem acolo lucruri foarte clare pe care vom negocia. Am spus foarte clar că mergem cu un mandat de guvernare în jurul PNL, ceea ce înseamnă premier de la PNL”, a explicat Cîţu.

Întrebat dacă com avea un rezultat după aceste negocieri sau se aşteaptă să dureze mai mult, prim-ministrul interimar a spus: „Trebuie să dureze exact cât este nevoie pentru a avea o stabilitate şi un Guvern care să treacă România prin această perioadă”.

Acesta a mai anunţat că a avut discuţii şi cu preşedintele Klaus Iohannis despre situaţia politică actuală.

„Am discutat şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Ştiţi foarte bine că nu vă spun ce discut cu domnul preşedinte. Acum avem negocierile. Putem să discutăm după. Am fost mandat al PNL care a fost flexibilizat. Acum ne vedem cu USR, după aceea ne vedem şi cu PSD”, a conchis Cîţu.

Florin Cîţu i-a sunat, marţi seară, pe liderii USR şi PSD, pentru a stabili când vor avea loc aceste discuţii. Potrivit unor surse din PSD, preşedintele social-democrat Marcel Ciolacu i-a transmis lui Florin Cîţu că are agenda extrem de încărcată şi va reveni el cu un telefon, pentru a stabili detaliile întâlnirii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.