Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a transmis, luni, după întâlnirea cu congresmanul Kevin McCarthy, liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor din SUA, şi cu delegaţia din Congresul SUA, că pe agenda discuţiilor s-au aflat securitatea energetică a României, măsurile mai dure împotriva Rusiei, consolidarea flancului estic al NATO şi impactul războiului din Ucraina asupra economiei României. Sancţiunile curente împotriva Rusiei funcţionează, dar sunt necesare măsuri mai dure şi oprirea comerţului cu Rusia, a spus Florin Cîţu, în cadrul întâlnirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”O plăcere să mă reîntâlnesc cu congresmanul Kevin McCarthy, liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor din SUA, şi cu delegaţia din Congresul SUA. Securitatea energetică a României, măsurile mai dure împotriva Rusiei, consolidarea flancului estic al NATO şi impactul războiului din Ucraina asupra economiei Românei au fost principalele subiecte de discuţie”, se precizează într-un comunicat al Senatului.
 
Potrivit preşedintelui Senatului, sancţiunile curente împotriva Rusiei funcţionează, dar sunt necesare măsuri mai dure şi oprirea comerţului cu Rusia.
 
”România este apreciată pentru faptul că a fost prima ţară care, anul trecut, în mandatul meu, a interzis companiilor din China să participe la licitaţii publice în domeniile infrastructură şi telecomunicaţii 5G. Membrii delegaţiei au mulţumit României pentru modul în care gestionează criza refugiaţilor din Ucraina. Vom continua să extindem şi să creştem relaţiile bilaterale cu Congresul SUA”, mai precizează Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.