Preşedintele PNL, Florin Cîţu s-a întâlnit, marţi, la sediul central al partidului, cu Manfred Weber, preşedintele Grupului Partidului Popular European(PPE) din Parlamentul European, acesta afirmând, într-o conferinţă de presă comună, că au discutat despre situaţia din Ucraina şi că ambii susţin sancţiunile la adresa Federaţiei Ruse, precum şi ajutorul de care are nevoie Republica Moldova în acest context al războiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PNL a afirmat că a discutat foarte mult cu liderul PPE despre situaţia din Ucraina şi cum poate România ajuta. 

De asemenea, Cîţu a spus că s-a discutat despre ajutorul pe care trebuie să îl primească Republica Moldova, care se confruntă cu un val mare de refugiaţi din Ucraina. 

 Manfred Weber a arătat, la rândul lui, eforturile României precum şi ale ţărilor europene de a-i primi pe refugiaţii din Ucraina şi a le oferi o casă. 

”Este bine să vezi că avem o viziune comună, pe partea europeană, în ceea ce priveşte agresiunea neprovocată a Rusiei şi pachetul de sancţiuni. Este clar ce se petrece, suntem de partea poporului ucrainean. Ei duc o luptă pentru libertate şi democraţie", a mai spus Weber. 

Liderul PPE a arătat că în acest moment, Republica Moldova face un efort extraordinar pentru a ajuta acest val al refugiaţilor din Ucraina, iar Uniunea Europeană vrea să ajute autorităţile din Moldova, cu ajutoare umanitare, fonduri pentru refugiaţi. 

Manfred Weber a mai arătat că este mândru de faptul că preşedintele Republicii Moldova este din aceeaşi familie politică, a popularilor europeni. ”Am văzut, de asemenea, efortul făcut de Guvernul român şi împreună, Bruxelles-ul şi Bucureştiul, suntem hotărâţi să facem tot ce se poate pentru a stabiliza situaţia”, a mai spus preşedintele PPE. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.