Premierul Florin Cîţu a vorbit despre schimbul de replici dintre ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, pe subiectul cifrelor referitoare la pandemie, primul ministru susţinând că, în opinia sa, acesta nu este "un subiect". "Aş vrea să ne ocupăm mai mult fiecare dintre noi la ceea ce avem competenţă", a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu vă spun că nu este un subiect. Politicienii pot să aibă opinii diferite. Eu am spus de fiecare dată să nu ne mai uităm la zvonuri, să nu ne mai uităm la ce apare pe surse, să ne uităm la decizii. (...) Eu asta cer de la români, să aştepte decizia şi de fiecare dată voi veni şi voi explica deciziile pe care le iau, decizii pe care nu le voi modifica foarte uşor”, a afirmat el.
 
Cîţu a spus că doar adversarii politici se pot folosi de discuţiile dintre Voiculescu şi Alexandru. 
 
"Analiza datelor trebuie lăsată INS, specialiştilor. Aş vrea să ne ocupăm mai mult fiecare dintre noi la ceea ce avem competenţă. În această perioadă eu încerc să pun deoparte lucrurile care fac deliciul presei şi vreau să mă uit la lucrurile importante pentru români şi acestea sunt că în toată această perioadă ne trebuie economie puternică pentru că fără economie puternică nu putem avea oameni sănătoşi şi sistem de sănătate puternic. (...) ministrul Sănătăţii a revenit asupra declaraţiei şi a spus foarte clar că nu aceasta a fost intenţia declaraţiei. Nimeni nu a măsluit datele nici înainte, nici acum, sunt aceleaşi informaţii, sunt aceleaşi date pe care le avem”, a declarat premierul.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a negat, miercuri, că ar exista vreun „scandal” între el şi Violeta Alexandru pe tema cifrelor referitoare la pandemie şi afirmă că ”un incicator este un indicator”. El a afirmat că modul în care sunt calculate acum cifrele este adecvat momentului actual şi a precizat că „nu e nimic dramatic în neregulă” cu modul în care datele erau calculate de fostul Guvern.

„O discuţie civilizată e o discuţie civilizată şi atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un “scandal” între doamna Violeta Alexandru şi mine pe tema calculării unui indicator. Este vorba despre o postare şi un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm şi că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acţiunile”,  a scris Vlad Voiculescu, miercuri pe Facebook. 

Ministrul Sănătăţii a susţinut că lucrurile trebuie puse în context.

„Nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel. Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleaşi instrumente şi cu acelaşi succes de când a început şi până astăzi. Unele lucruri se îmbunătăţesc pe parcurs. Asta facem şi noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătăţim ce e de îmbunătăţit”, a mai spus Voiculescu.

Preşedintele PNL Bucureşti, deputatul Violeta Alexandru, a afirmat pe pagina sa de Facebook, că afirmaţii politice de gen ”Nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

În replică, într-un comentariu la această postare, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost „pierdute” vreo două zile.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu a măsluit nimeni datele, ci au existat formule diferite de calcul.

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a anunţat că a solicitat Comisiei Europene să demareze o anchetă cu privire la posibila falsificare de către fostul Guvern PNL a datelor medicale referitoare la COVID-19.

De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va cere înfiinţarea unei comisii parlamentare pe această temă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.