Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei în care PSD a propus reducerea accizei la combustibili, la jumătate, că de principiu PNl este de acord, încă a ţinut să precizeze că nu ar vrea ”să luăm banii din buzunarul nostru şi să îl transmitem în buzunarele companiilor”.”Problema este că dacă nu scade preţul la pompă, cineva trebuie să răspundă pentru asta”, a mai spus liderul liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să vedem analizele Ministerului Finanţelor, scenariile pe care le prezintă, din punctul meu de vedere, sunt optimiste. Eu sper că nu sunt prezentate doar aşa, ca să mai împuşcăm un iepure, să spunem că facem această măsură, pentru că ea costă 3 sau 4 miliarde de lei”, a spus liderul PNL.

Florin Cîţu a mai spus că ”nu ar vrea să luăm banii din buzunarul nostru şi să îl transmitem în buzunarele companiilor”.

”Dacă nu avem garanţia că preţul scade, nu aş face.. dar susţinem”, a mai spus Cîţu, precizând că impactul de 3 sau 4 miliarde de lei este pe ”vreo trei luni de zile” din estimarea lui.

”Ministerul decide, Guvernul decide. Ca principiu suntem de acord, problema este că dacă nu scade preţul la pompă, cineva trebuie să răspundă pentru asta. 3 miliarde, să îi luăm de la buget, să îi dăm companiilor şi să nu răspundă nimeni...”, a mai afirmat preşedintele PNL.

Întrebat dacă ministrul de Finanţe ar trebui să plece din Guvern, dacă nu scade preţul la pompă, Florin Cîţu a răspuns: ”Să îşi asume cineva această măsură şi consecinţele. Nu ştiu cine o va propune. Astăzi a prpopus-o ministrul Finanţelor”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.