Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că nu există deocamdată o decizie cu privire la planul care va fi implementat în zona Roşia Montanţă, după includerea sitului în patrimoniul UNESCO, urmând a exista discuţii cu autorităţile şi comunităţile locale care ştiu cel mai bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a fost întrebat, miercuri, după şedinţa de Guvern, care este planul de dezvoltare pentru Roşia Montană, după includerea sitului în patrimoniul UNESCO, şi a răspuns: ”Vom avea o discuţie. Va trebui să vedem, în primul rând, cu autorităţile locale ce plan vom avea de dezvoltare pentru această zonă. În acest moment nu este o decizie. Trebuie să avem o discuţie cu autorităţile locale, comunităţile de acolo, pentru că ele ştiu cel mai bine”.

Întrebat dacă există vreo estimare a costurilor pentru prezervarea patrimoniului din zonă pemierul a precizat: ”Nu. Aştept de la Ministerul Culturii o prezentare a situaţiei, după decizia de ieri, şi apoi vom lua o decizie”.

Peisajul minier Roşia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, a anunţat marţi preşedintele Comitetului, Tian Xuejun. Icomos, organismul consultativ al agenţiei ONU, a recomandat clasarea şi în Lista Patrimoniului în pericol, decizie adoptată şi de Comitet.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.