Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că anunţul referitor la creşterea economică trimestrială este confirmarea că ceea ce se face la guvernare se face bine. ” România pentru a doua oară consecutiv are cea mai mare creştere economică trimestrială”, a transmis premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ieri am avut confirmarea că ceea ce facem de un an şi ceva la guvernare – guvernare liberală şi în coaliţie – facem bine. România pentru a doua oară consecutiv are cea mai mare creştere economică trimestrială, asta în tiomp ce în UE foarte multe ţări au intrat iar în teritoriul negativ. Asta înseamnă pentru români mai multe locuri de muncă, atractivitate pentru investitorii străini, că avem o ecomnomie competitivă şi pregăteşte terenul pentru perioada următoare”, a declarat premierul.

Acesta a transmis felicitări tuturor românilor care au contribuit la creşterea economică.

”Sunt sigur că în continuare vom face mai bine şi vom spulbera toate estimările”, a mai transmis Florin Cîţu.

Produsul Intern Brut al României a crescut, în termeni reali, în primul trimestru al anului cu 2,8%, faţă de trimestrul IV din 2020, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2020 a scăzut cu 0,2% pe seria brută şi nu a înregistrat nici o modificare pe seria ajustată sezonier, potrivit estimărilor "semnal" anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.