Preşedintele Senatului, Florin Cîţu afirmă, într-un mesaj cu prilejul Zilei Europei, că astăzi, soluţiile pentru oprirea războiului din Ucraina rezidă în două instrumente: independenţa energetică a Uniunii Europene şi oprirea totală a comerţului cu Rusia, aşa cum două lucruri fundamental liberale: producţia comună şi, mai târziu, comerţul liber, au salvat şi au condus la cea mai puternică comunitate economică, iar crearea pieţei comune a cărbunelui şi a oţelului a asigurat pacea, stabilitatea şi prosperitatea în Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din 2007 suntem parte din marea familie europeană. Ziua Europei are o semnificaţie deosebită pentru Uniunea Europeană şi pentru statele membre.Unitatea şi solidaritatea sunt valorile fundamentale ale Declaraţiei lui Robert Schuman în urmă cu 72 de ani. În contextul agresiunii ilegale şi neprovocate a Rusiei în Ucraina, a demonstrat spiritul european prin solidaritatea, unitatea şi răspunsul solidar al statelor membre arătate Ucrainei”, scrie Florin Cîţu. 
 
Preşedintele Senatului arată că ”crearea pieţei comune a cărbunelui şi a oţelului a asigurat pacea, stabilitatea şi prosperitatea în Europa”.
 
”Două lucruri fundamental liberale: producţia comună şi, mai târziu, comerţul liber, au salvat şi au condus la cea mai puternică comunitate economică. Astăzi, soluţiile pentru oprirea războiului din Ucraina rezidă în aceleaşi două instrumente: independenţa energetică a Uniunii Europene şi oprirea totală a comerţului cu Rusia”, mai spune Florin Cîţu.
 
El citează din declaraţia de la 9 mai 1950: “Pacea mondială nu va putea fi salvgardată fără eforturi creatoare pe măsura pericolelor care o ameninţă.” 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.