Firme din MSH Holding, grupul deţinut de omul de afaceri Michael Schmidt, un apropiat al preşedintelui Iohannis, al cărui nume a fost vehiculat în scandalul achiziţiei de maşini BMW de către Poliţia Română, au finanţat atât USR, cât şi PNL în campania electorală din 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor din Monitorul Oficial, USR a primit în octombrie şi noiembrie 2016, de la patru firme din MHS Holding, o donaţie de 21.000 de lei, două de câte 22.000 de lei şi una de 50.000 de lei, totalul fiind 115.000 de lei.

De altfel, ministrul de interne Lucian Bode a declarat joi seară, pe fondul disputei cu USR legată de achiziţiile de maşini pentru IGPR, despre care USR susţine că a favorizat firma omului de afaceri Michael Schmidt, apropiat al preşedintelui Klaus Iohanis, că Schmidt a finanţat USR cu  peste  100.000  de  lei  în  campania  electorală.

”Cât  de  de  ipocrit  să  fii  şi  să  foloseşti  banii  foarte  buni  în  campania  electorală  din  2016, tu,  Cătălin  Drulă,  de  la  USR?  De  la  aceste  companii  ale  acestui  om  despre  care  vorbiţi”, a spus Bode.

G4Media a relatat, însă, vineri că societatea MHS Truck&Bus SRL Bucureşti a donat Partidului Naţional Liberal cea mai mare sumă la capitolul persoane juridice care au contribuit cu bani pentru finanţarea acestei formaţiuni politice.

Este vorba de 225.000 de lei cash, viraţi la data de 14 noiembrie 2016, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din acel an. MHS Truck&Bus SRL îi aparţine omului de afaceri Michael Schmidt, un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis, precizează G4Media.

MHS Truck&Bus SRL Bucureşti a donat şi pentru USR, între 21.10 şi 31.10. 2016, suma de 50.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.