Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat că PSD nu va vota un Guvern care să includă PNL, pentru că românii deja la vot au exprimat faptul că nu mai vor un astfel de Guvern. Ea a adăugat că doreşte să fie respectat votul cetăţenilor şi anume să fie premier Alexandru Rafila iar în jurul acestuia să fie realizată guvernarea, chiar şi în minoritate în Parlament. Firea a mai spus că poate fi opţiunea unui Guvern PSD sau a unui Executiv de uniune naţională în care prim-ministrul să fie din partea social-democraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt lideri PNL care sună colegii noştri şi tatonează în vederea susţinerii în Parlament, inclusiv susţinere în sensul votului. Noi nu vom vota un Guvern care să includă PNL. Am făcut acest lucru la începutul pandemiei pentru că suntem responsabili, dar dacă nu am fi făcut acest lucru am fi putut fi acuzaţi că aruncăm ţara în haos. Acum lucrurile s-au schimbat, pentru că ar fi fost normal ca şi în România să fie realizate măsurile pentru pandemie, ca în toate ţările”, a afirmat Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul partidului. 

Ea a mai spus că PNL vrea profesionişti de la PSD, cât şi votul PSD în Parlament.

„Îşi doresc şi profesionişti de la noi şi îşi doresc şi votul. Nu se pune problema, am vorbit şi cu domnul Ciolacu şi cu colegii mei. Sub nicio formă nu putem să nesocotim votul românilor şi să ne aliem cu cei care au dezamăgit foarte mult. Nu ne aliem cu cei care au dus dezastru în economie, în sănătate şi în ţară. Cu PNL nu am dori să facem o majoritate. Am refuzat pentru că au demonstrat în acest an de guvernare că au adus în Guvern şi ministere oameni foarte slabi pregătiţi, aroganţi, au fost angajaţi doar pe pile. Noi avem o decizie clară în Consiliul Politic Naţional prin care vom negocia cu toate forţele politice din parlament, mai puţin cu PNL. Vom avea spre finalul săptămânii o şedinţă a Consiliului Politic Naţional în care dl Ciolacu şi Stănescu va prezenta colegilor din ţară toate alianţele posibile şi va fi un vot în final”, a completat Firea.

Ea a explicat că este normal să fie respectată voinţa poporului, care a decis că vrea schimbarea Guvernului.

„Ca senator, deocamdată am fost aleasă pe listă, dar trebuie să depun jurământul, eu vrea ca românii să fie respectaţi şi apreciaţi. Votul lor a fost ferm pentru schimbarea Guvernului. De aceea îmi doresc să se respecte realitatea izvorât prin vot şi anume premierul Alexandru Rafila şi în jurul domniei sale să fie realizată o echipă guvernamentală, chiar şi în minoritate în Parlament. Aceasta e dorinţa mea şi ca cetăţean şi ca viitor reprezentant în Parlament. Şi în formula Guvern PSD şi în formula Guvern de uniune naţională în care premierul să fie din partea PSD. Aşa este normal”, a concluzionat prim-vicepreşedintele PSD.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.