Gabriela Firea a afirmat că a fost un timp când unii social-democraţi vorbeau între ei mai mult cu subînţelesuri decât cu înţelesuri, iar atunci când trebuiau să îşi asume o opinie în forurile statutare ale partidului puneau „capul în jos precum ghiocelul”. Primarul general al Capitalei consideră că acea perioadă când în PSD în care se vorbea pe la colţuri a trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„S-a vorbit între noi mai mult cu subînţelesuri, decât cu înţelesuri şi cred că acea perioadă a trecut, perioada în care se vorbea foarte mult pe la colţuri, se transmiteau zvonuri şi ştiri pe surse, iar atunci când ajungeam într-un for statutar şi eram practic obligaţi să ne spune un punct de vedere, pentru că eram validaţi de colegii noştri din ţară să conducem destinul formaţiunii politice, puneam capul în jos precum ghiocelul, ieşeam la toaletă din 10 în 10 minute sau ne făceam că ne sună un coleg din birou şi arde ceva chiar atunci. Tocmai ca să nu ne asumăm răspunderea”, a afirmat sâmbătă Gabriela Firea, după Congresul în care a fost ales lider al PSD Marcel Ciolacu.

Ea a adăugat că persoanele alese în noua echipă de conducere a PSD şi-au promis să abordeze altfel comunicarea în interiorul partidului. Aceasta a mai spus că cei din echipa de conducere nu se consideră superiori în vreun fel de restul colegilor din formaţiune.

„Ne-am promis unii altora să începem o atfel de coordonare, pentru că noi nu ne considerăm şefii partidului. Noi suntem colegii tuturor celor din ţară şi nu ne considerăm superiori în vreun fel. Ei ne-au desemnat, ne-au delegat, ne-au şi votat şi îi vom reprezenta cu cinste. În primul rând, vrem să restabilim încrederea între noi, credinţa că ceea ce spunem este ceea ce gândim şi să nu mai vorbim între noi cu dublu limbaj sau cu mesaje transmise prin presă”, a completat Firea.

Noul prim-vicepreşedinte al PSD a adăugat că s-au încheiat vremurile în care o singură persoană dicta ce trebuie să facă PSD, referindu-se la Liviu Dragea.

„Suntem o echipă. Aşa cum s-a spus şi de la tribună a trecut vremea în care o singură persoană dicta ce trebuie să facă partidul. Suntem persoane din partid care ne-am înscris mai nou, cum sunt eu, sau persoane care sunt de 30 de ani în acest partid. Asta înseamnă că formaţiunea noastră politică e prietenoasă cu cei care vor să vină să lucreze alături de noi. Dar cel mai important este că doreşte să fie reprezentantivă pentru întreaga ţară, pentru că echipa noastră e alcătuită din reprezentanţi din întreaga ţară, reprezentăm toate regiunile istorice, de asemenea toate profesiile. S-a vorbit foarte mult despre înnoire, proiecţie, strategii, reconstrucţie, rebranding, ş.a.m.d. Cred în continuare că revoluţia în partid stă în noi”, a conchis Gabriela Firea.

Marcel Ciolacu a fost ales sâmbătă preşedinte al PSD cu 1.310 voturi. Contracandidatul său, Eugen Teodorovici, a avut 91 de voturi, potrivit anunţului făcut de Decebal Făgădău, preşedintele Comisiei de numărare a voturilor.

Pe Moţiunea cu care a candidat Marcel Ciolacu se află Gabriela Firea şi Sorin Grindeanu pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi, Paul Stănescu ca secretar general, Vasile Dâncu ca preşedinte al Consiliului Naţional, iar pentru cele patru funcţii de vicepreşedinţi figurează pe listă Mihai Tudose, Lia Olguţa Vasilescu, Doina Federovici şi Gabriel Zetea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.