Gabriela Firea spune că este surprinsă de declaraţia lui Liviu Dragnea privind propunerea de candidatură a sa la alegerile prezidenţiale şi precizează că PSD trebuie să-şi decidă în forurile statutare candidatul. Ea susţine că românii nu au fost atât de mult împotriva partidului, cât au fost împotriva conducerii acestuia şi că există pericolul ca stânga românească să dispară aşa cum a dispărut PNŢCD. Firea mai afirmă că, de obicei, cei care pierd pleacă atunci când există onoare şi că măcar atât are trebui să dea PSD României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sunt surprinsă de declaraţia Domnului Dragnea privind recomandarea mea că posibil candidat al PSD la alegerile prezidenţiale. Nu am discutat acest subiect cu Domnia-sa nici acum şi nici când eram în conducerea PSD”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.
 
Ea spune că după ce a devenit primar proiectele sale au fost boicotate de conducerea PSD: „În anul 2016, Domnul Dragnea m-a propus candidat la Primăria Capitalei şi atunci nu numai că i-am mulţumit dar am şi muncit pînă la epuizare. Am câştigat şi am creat împreună cu echipa noastră un suflu nou, de succes, pentru parlamentare, unde m-am implicat fără rezerve pentru partid şi implicit pentru preşedintele acestuia, la fel ca mulţi colegi primari din ţară. După câştigarea alegerilor parlamentare din 2016, din păcate, am fost tranformată în sac de box. Unii miniştrii mi-au spus, după ce au fost schimbaţi, că nu au ajutat Primăria Capitalei pentru că nu era dat un ok de «sus», ca să «nu crească Firea în sondaje». Au fost boicotate proiecte ale Bucureştiului de către unii membri ai guvernelor care s-au succedat şi am fost şi sunt blocată de PNL şi USR în Consiliul General. Cum ar fi arătat azi scorul PSD dacă erau îndeplinite promisiunile din campaniile electorale atât în Capitală, cât şi în întreagă ţara?”
 
Gabriela Firea precizează de asemenea că sănătatea sa, în ultimele şase luni, a atârnat de un fir de aţă - „am avut mai multe intervenţii şi o operaţie dificilă iar în vara aceasta mai urmează una complexă, sper finală”. 
  
„Consider că PSD, în forurile statutare, trebuie să-şi decidă candidatul la Prezidenţiale. Nu mi-am dorit şi nu îmi doresc să preiau conducerea PSD. Nu mi-am dorit şi nu îmi doresc să candidez la Preşedinţie. Îmi doresc, însă, să am sănătate şi susţinere, să finalizez cu bine proiectele pentru Bucureşti.”, continuă Firea.
 
Ea precizează că PSD va trebui să depună eforturi, în perioada următoare, să recapete încrederea românilor, să se reorganizeze, să se relanseze şi abia apoi să-şi voteze candidatul pentru alegerile prezidenţiale. 
  
„Am văzut şi eu, ca toată ţara, procentele de la exit-poll. Nu sunt surprinsă! Este o consecinţă a deciziilor şi comportamentului din ultimii doi ani, cel puţin. În momentul în care am văzut că semnalul meu de alarmă, şi a altor câţiva colegi, de acum 8-9 luni de zile, nu este luat în seamă de CEX şi de liderul partidului, am renunţat la toate funcţiile politice. La unele de bună voie, la altele silită. Am rămas un simplu membru de partid. Am fost jigniţi că am fi pucişti, trădători, că am pactizat cu statul paralel. Toate nişte invenţii, pentru a ascunde realitatea : oamenii îşi doreau o altă agendă publică axată pe nevoile cetăţenilor”, adaugă Firea.
 
Gabriela Firea spune că nu încearcă să înfigă cuţitul în spatele unui om aflat în necaz.
 
„Cum spuneam, nu-mi doresc funcţii politice, nu vreau să critic într-un moment greu, dar nu pot ignora faptul că în urmă cu aproape un an de zile am previzionat ruptura conducerii PSD de ceea ce gândesc cei mai mulţi români. Au urmat luni grele, în care mi-am suportat pedeapsa pentru că am îndrăznit să vorbesc. Cred cu tărie că ar fi fost cu totul altfel ziua de azi, dacă se luau în seamă aceste semnale de alarmă şi se refăcea legătura cu românii”, susţine ea.
 
În opinia ei, „acum, pericolul este ca stânga românească să dispară aşa cum, acum aproape 20 de ani, a dispărut un partid istoric - PNŢ-CD”. 
  
„Este o vorbă în popor : a pune batista pe ţambal. Acum aproape un an, Cex-ul şi liderul partidului asta au făcut. La PSD s-a întors piramida partidului cu vârful în jos şi tot partidul a depins de lider. Românii nu au fost atât de mult împotriva partidului, cât au fost împotriva conducerii. Nu doresc să cadă capete : de obicei, cei care pierd pleacă atunci când există onoare faţă de colegii de partid şi faţă de ţara. Măcar atât să dăm României : minimum de onoare cetăţenească. Noi putem dispărea ca partid, putem dispărea ca oameni politici dar România trebuie să rămână o naţiune demnă şi puternică!”, încheie Firea.
 
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că analiza rezultatelor alegerilor trebuie făcută în Comitetul Executiv al partidului, că propune ca analiza pentru candidatul PSD-ALDE la Preşedinţie să fie între Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriela Firea. Liviu Dragnea a spus că îi cere Vioricăi Dăncilă să nu demisioneze sub nicio formă.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.