Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea acuză că premierul, în loc că prezinte în Parlament bugetul, a făcut ”o declaraţie politică plină de injurii, de jigniri, de referiri la greaua moştenire”, ea amintind că Partidul Naţional Liberal a fost la guvernare în ultima perioadă şi că a guvernat, în diverse formule, în ultimii 30 de ani. Firea reclamă că din prezentarea premierului nici parlamentarii şi nici românii ”nu au putut înţelege nimic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vă spun sincer că eu am citit bugetul, cel care a fost anunţat de către Guvern, şi dacă nu l-aş fi citit mare lucru nu am fi putut să înţelegem din explicaţiile premierului pentru că, realmente, nu a fost o prezentare a bugetului de către primul ministru, fost ministru de Finanţe, cu a citit practic o declaraţie politică plină de injurii de jigniri, de referiri la greaua moştenire ca şi cum PNL din care domnia sa face parte nu a fost la guvernare de un an şi jumătate şi este în continuare şi nu a fost ani de-a rândul, în ultimi 30 de ani post-revoluţionari la guvernare în diferite etape şi în diferite formule politice. Din acest lucru, practic, cei care erau în sală de asemenea şi românii care priveau la televizor în acele momente sau cei care ascultau la radio nu au putut înţelege nimic, practic care este sinteza acestui buget, care este miza care este filosofia guvernului în perioada următoare”, a afirmat Gabriela Firea luni seară, la Antena 3, în timpul dezbaterii Legii bugetului în Parlament. 
 
Liderul social-democrat afirmă că amendamentele depuse de PSD „sunt necesare românilor” şi nu reprezintă declaraţii politice sau politicianiste. Firea a reafirmat că adoptarea amendamentelor propuse de PSD „nu ar adânci deficitul bugetar”. 
 
Fostul primar general al Capitalei spera ca cel puţin amendamentul care ar fi dus la majorarea alocaţiilor pentru copii să fie votat.
 
Amendamentul a fost însă respins, după ce în favoarea lui au votat 183 de parlamentari, în timp ce 277 de senatori şi deputaţi au votat împotrivă, iar doi s-au abţinut la vot.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.