Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, spune că ”mai mult ca sigur se va lua decizia să se intre în sală” la şedinţa de învestire a Guvernului Cîţu, ea cerând PNL să voteze la vedere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Normal ar fi să avem un guvern stabil, cu toate prerogativele, fiind în această criză a coronavirsului, dar în ţara noastră nu se întâmplă doar lucruri normale, iar acum văd tot felul de declaraţii politice care pun mai presus de interesul oamenilor interesul pentru alegeri anticipate” a afirmat Gabriela Firea, duminică, la Antena 3.

Întrebată cum va proceda PSD la şedinţa de învestire, Firea spune că responsabilitatea de a crea o majoritate revine PNL.

”Obligativitatea şi responsabilitatea politică pentru a instala un guvern este a PNL-ului. PNL-ul a creat o criză politică, PNL trebuie să genereze acum o soluţie politică astfel încât în Parlament să se instaleze un guvern cu toate prerogativele. După declaraţiile decidenţilor de la vârf ai PNL, eu nu cred că se vor întrebuinţa pentru a avea cât de curând la Palatul Victoria un guvern. Dacă ei vor anticipate, cu siguranţă nu vor să instaleze un guvern. (...) Parlamentarii noştri vor fi la muncă. Parlamentarii PSD vor fi la Parlament. Mai mult ca sigur se va lua decizia să se intre în sală, dar votul pentru Guvern trebuie să-l dea PNL-ul” a afirmat Gabriela Firea.

Totodată, liderul social-democrat a solicitat ca liberalii să voteze la vedere la învestirea guvernului pe care ei îl propun.

”PNL-ul trebuie să voteze la vede, să ştie poporul. Am aflat din surse sigure că vor să voteze ascuns ca să nu-i vadă votanţii lor s sunt duplicitar. Rugămintea este să fie vor transparent, până la urmă cred că cetăţenii trebuie să afle ce vrea PNL: să pună capăt crizei sau să o adâncească” a mai spus Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.