Primarul Capitalei Gabriela Firea a reiterat că nu îi este teamă că ar putea fi exclusă din PSD pentru că doar a afirmat că partidul aflat la guvernare trebuie să îşi ducă la capăt angajamentele faţă de cetăţeni, în paralel cu lupta împotriva abuzurilor. „Dacă pentru delict de opinie poţi fi exclus din PSD, mi-oi duce crucea, dar sper să nu se întâmple aşa ceva”, a spus Firea luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent al PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată de jurnalişti, înainte de a intra în sala de şedinţe, dacă se teme de o posibilă excludere din partid sau că ar putea fi chiar demisă din funcţiile de conducere pe care le ocupă în cadrul PSD, Gabriela Firea a spus că dacă este vorba de „delict de opinie”, atunci va suporta consecinţele, dar speră să nu se întâmple asta.

„Dacă pentru delict de opinie poţi fi exclus din PSD, mi-oi duce crucea, dar sper să nu se întâmple aşa ceva şi eu apreciez faptul că toţi colegii mei au considerat că nu se pune problema ca eu să fiu exclusă. Eu nu am făcut altceva decât să afirm, poate în anumite situaţii puţin pe o tonalitate mai ridicată sau pătimaşă, dar aşa trebuie să fie politicienii în slujba cetăţenilor, faptul că în paralel cu această luptă extrem de corectă împotriva abuzurilor care s-au petrecut în anii anteriori şi a imixtiunii în actul de justiţie, trebuie să ne ducem la îndeplinirile angajamentele faţă de cetăţeni”, a declarat luni în Parlament Gabriela Firea, înaintea şedinţei Biroului Permanent al PSD.

Întrebată de ce a scăzut numărul de semnături de pe scrisoarea sa pentru solicitarea demisiei lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului, Firea a spus că a fost surprinsă şi că probabil nici Liviu Dragnea nu a avut o părere bună despre cei care nu au fost demni până la capăt şi s-au răzgândit, chiar dacă a fost vorba despre contestatarii săi.

„Au fost 25 de semnături pe declaraţia comună, la întâlnirea dinainte de CEx am fost 17, în şedinţă am rămas 11. Cred că trebuie să îi întrebaţi pe ei de ce au renunţat la ceea s-a stabilit de comun de acord. Eu cred că înainte de orice trebuie să fim demni şi cred că şi domnul preşedinte Dragnea au apreciat demnitatea celor care au dus demersul până la capăt şi nu cred că a avut o impresie prea bună faţă de cei care, din diferite motive, până la urmă nu au mai susţinut cu fermitate ceea ce declaraseră iniţial. Normal că am fost surprinsă, dar asta e viaţa politică, nu este atât de uşoară. Nu mă aşteptam să iau parte la asemenea turbulenţe politice şi nu mi-am dorit sub nicio formă să ajung aici”, a spus primarul Capitalei.

Firea a mai precizat că pentru prima dată într-o şedinţă CExN a PSD nu a mai fost unanimitate la vot.

„Pot spune doar că după această şedinţă CEx în care am dezbătut atâtea ore starea partidului, a fost şi un lucru bun. Ne-am ascultat unii pe alţii. Pentru prima dată nu a mai fost unanimitate şi cred că pentru o formaţiune politică este bine din când în când să nu mai fie unanimitate”, a spus Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.